Тарифы на отопление в Украине могут снизиться уже в декабре – Владимир Зеленский

02.12.2019 12:56   -
Автор:
Тарифи на опалення мають бути знижені вже цієї зими. З такою заявою виступив Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з прем’єром Олексієм Гончаруком та іншими чиновникам країни.
 
Володимир Зеленський Президент України
 
Люди повинні отримати платіжку за грудень місяць, і там повинні бути вже знижені (тарифи).
 
На зустрічі обговорювалась ситуація, в якій НАК «Нафтогаз України» знизив ціну, порівняно з минулим роком. Це дало змогу зменшити тариф для споживачів, які опалюють житло газом. Однак це стосується не всіх українців. Громадян, які використовують централізоване опалення, це не торкнулося. Така колізія виходить з того, що двома законами закріплено – до травня 2020 року тарифи на опалення змінювати не можна. Однак у Кабміні бачать вихід із цього, кажуть, для зниження ціни на тепло, необхідно ухвалити відповідний законопроект. 
 
Олексій Гончарук прем'єр-міністр України
 
Ми порахували, ми вважаємо, що це реально призведе до зменшення тарифів. У тарифі 80% ціни на газ. Усе просто: треба сказати, що, якщо ціна нижча, треба, щоб тариф був нижчим.
 
Олексій Гончарук наголосив, проект, підготовлений Урядом, треба подати до Парламенту як невідкладний. За його словами, зміна вже існуючого закону дасть можливість зменшити тариф на 80-130 гривень. Однак про те коли саме ця пропозиція може бути представлена і розглянута Радою поки не йдеться.