Стрельба на Рымарской: двое погибших, задержаны 30 человек

15.03.2014 18:53   -
Автор:

В ніч з 14 на 15 березня у Харкові сталася сутичка зі стрільбою. За словами очевидців, близько дев’ятої години вечора на площу Свободи під’їхав автомобіль «Фольксваген» з донецькими номерами, з якого у прихильників анти майдану, що стояли біля пам’ятника Леніну, полетіли петарди та флакони з аміаком. Потім авто на великі швидкості поїхало.   Городяни змогли відстежили мікроавтобус до вулиці Римарської.

Стрілянина почалася, кажуть свідки, коли активісти анти майдану, переслідуючи «Фольксваген»,  опинилися біля будинку на вулиці Римарській 18, де розташована база «Правого Сектора». Вогонь вівся з вікон і з даху будівлі, у городян полетіли пляшки із «коктейлем Молотова».  

Неозброєні харків’яни намагалися взяти штурмом будівлю де знаходилися представники Правого сектору. Але по ним знову відкрили вогонь. В наслідок двоє харків’ян отримали смертельні вогнепальні поранення. Кілька чоловіків госпіталізовано.

Правий сектор на своїй сторінці в  інтернеті почав коментувати події, що відбувалися у Харкові, ще до того, як вони почалися. За годину до стрілянини радикали розмістили фото готових до бою бойовиків, а потім регулярно йшли звіти про кількість вбитих.

Харків"яни у соцмережах також коментували події. Але на відміну від бойовиків не рахували трупи, а вимагали від міліції навести порядок у місті.

з Інтернету

– "Приехала группа правого сектора преимущественно из Полтавы, пацаны 17-18 лет. Зачем новая власть засылает эту новоявленную гвардию не очень понятно. Добивается отделения восточных регионов? Хотят введения ЧП, чтобы не проводить выборы? Харьков – мирный город, а его превращают поле боя."
– Ну Докричитесь до Авакова, как можно не видеть, не понимаю, Следующий Луганск. Ждите Больше жертв.

– "Пан Аваков, подайте у відставку самі і запросіть Наливайченка зробити те саме. Ні гроші ні настрої не можуть виправдати бездіяльність ваших структур в регіонах"

Мер Харкова Геннадій Кернес втрутився у ситуацію тільки тоді, коли стало зрозуміло, що міліція прибула не тільки з великим запізненням, а й почувається там безпорадно. Міський голова зателефонував слідчому, і той, з огляду на трагічні події, дозволив меру порушити режим домашнього арешту. На Римарській, 18 Геннадій Кернес провів переговори переговори з радикалами, які відстрілювалися з будівлі, і за даними міліції, утримували заручників.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

Никто со мной не идет Я сам.

Операція з затримання бойовиків Правого сектору та звільненню заручників була завершена близько четвертої години ранку. Міліція повідомляє: затримано близько 30 чоловік, їх особи встановлюються, бо паспортів у них немає. Також вилучена зброя, яка залишилася в будівлі. Підозрюваних у важкому злочині доправили автобусами у ізолятор тимчасового перебування.