Спортивні новини Харкова | 29.03.2024

29.03.2024 10:26   -

“Харківські Пантери”– головні жінки в українському хокеї. Вони стали чемпіонками країни вчетверте. У заключному турі національної першості харків’янки двічі зустрічалися з основним конкурентом – командою “Київ Кепіталз”, яка відставала на шість очок. Підопічним Вадима Радченка для того, щоб остаточно оформити чемпіонство, потрібна була одна перемога. Останній крок – він найважчий і зробити його у першому матчі одноосібному лідеру таблиці не вдалося. Номінальні господарки льоду зазнали поразки з різницею у чотири шайби – 1:5. Але. Хто такі пантери? Хижаки. А ще символ влади та пристрасті.

У вирішальному поєдинку харків’янки засмутили “столичних” до неможливості, розбивши їх “всуху”- 6:0. У кожному із трьох перііодів вони забили по два голи. Поліна Лубенець зробила “дубль”, по одній шайбі закинули Ганна Лесь, Олена Ткачук, Тетяна Слащова та Катерина Малащенко. Разом із золотими медалями харківські хокеїстки забрали два індивідуальні призи. Лубенець була визнана найціннішим гравцем чемпіонату, Марина Лисенко – найкращим воротарем. Оце по-нашому.По-харківськи. Долаючи труднощі, пов’язані з фінансуванням, відсутністю ігрової практики та умов для тренувального процесу, “пантери” довели, що нічого неможливого немає, і що хокейне щастя обирає найсильніших.

Де є боротьба, там завжди є перемога. Данііл Спиридонов виграв Кубок Європи U18 з дзюдо у хорватському Поречі. Він був першим у ваговій категорії до 90 кілограмів. Похід за континентальним трофеєм дзюдоїст Харківського фахового коледжу спорту розпочав поєдинком із представником Бразилії, якого він “завалив” “іпоном”, продовжив перемогами над однолітками з Великобританії та Латвії, фінальну точку поставив у зустрічі із ще одним латвійським спортсменом Томасом Манфелдсом. Вихованець Віктора Крівчача та Антона Логачова здолав його з оцінкою “вазаарі”. Успішний виступ на кадетському Кубку Європи приніс Спиридонову золоту медаль та звання “Майстер спорту України”.

Харківські борці вільного стилю відзначилися на чемпіонаті країни серед спортсменів не старше двадцяти трьох років у Луцьку. Вони здобули 1 золоту та 2 срібні нагороди. У найважчій ваговій категорії – до 125 кг харків’яни досягли подвійного успіху. Володимир Кочанов став чемпіоном, Дмитро Гаміловський посів друге місце. На шляху до фінального дербі суперники-земляки виграли по три сутички, причому настільки переконливо, наскільки це взагалі можливо. Кочанов усіх своїх опонентів змусив залишити килим достроково, Гаміловський здобув дві технічні перемоги, півфінал завершив із рахунком – 10:1. Поєдинок за титул та путівку на травневий чемпіонат Європи U23 у Баку вийшов конкурентним та складним для обох борців. По-перше, вони вже давно вивчили один одного і готувати атаки було непросто, по-друге, тиснула відповідальність за результат.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Стартовий період із балом за активність виграв підопічний Миколи Ченцова та Святослава Хоменка, після перерви харківські “вільники”
обмінялися мінімальними оцінками і все. 2:1, Кочанов- переможець. Гаміловського до луцьких баталій готували Микола та Ярослав Ченцови. Руслан Соловей претендував на “золото” у вазі до 57 кг. До фіналу вихованець Олега Зайця “зачохлив” трьох суперників достроково, у вирішальній сутичці з киянином Владиславом Абрамовим програв перший період – 0:1, у другому – захопив лідерство, взявши 2 бали, але в самій кінцівці помилився і зазнав поразки – 2:3. Соловей – срібний призер чемпіонату України U23 з вільної боротьби.

Сорок четвертий “Гран-Прі Словаччини” зі спортивного карате зібрав у Братиславі понад дві з половиною тисячі учасників із 33-х європейських країн, а також Ізраїлю, Казахстану та США. Склад значний, медальний фонд- вісімдесят вісім комплектів у всіх вікових категоріях: діти, кадети, юніори, молодь, дорослі. Харківську область на братиславських татамі представляли вихованці карате клубу “Тайкан”. Представляли гідно, підсумковий результат вийшов успішним – 5 нагород. До “золота” харків’яни, щоправда, не дісталися, а ближчим
до перемоги був Микита Бурда, який став срібним призером у куміте. У розділі “ката” він посів третє місце. У куміте бронзові медалі здобули Кирило Алексіїв та Микола Слінченко, ще одна підопічна Сергія Обухова – Єва Арутюнян піднялася на третю сходинку п’єдесталу у вазі до 54 кг серед дівчат- кадетів. Українські каратисти очолили медальний залік “Гран-Прі Словаччини”.

ОСТАННІ НОВИНИ