Спортивні новини Харкова | 17.01.2023

17.01.2023 19:57   -

Степан Кінаш став бронзовим призером тридцять першої зимової Всесвітньої Універсіаді, яка триває в американському Лейк Плесіді. Двадцятирічний харків’янин посів третє місце в одиночній змішаній естафеті разом з львів’янкою Юлією Городною. З одним колом штрафу українці поступилися переможцям “сінгл мікс” збірній Чехії сорок дві секунди. “Срібло” дісталося французькій команді, яка також обійшлася без штрафних кіл. Втім, шанси на другу позицію мали й українці, але на останньому етапі Кінаш програв на фініші чотири секунди Акселю Ґарньє. “Бронза” українських біатлоністів стала дебютною нагородою студентської збірної України на нинішній Всесвітній Універсіаді. В індивідуальній гонці на п’ятнадцять кілометрів Кінаш показав п’ятий результат. На чотирьох вогневих рубежах студент Академії фізичної культури допустив два промахи. Осатаній – зробив на другій «стійці», який й залишив харківського біатлоніста без медалі. Від переможця індивідуальної гонки Вадима Куралєса з Казахстану, Кінаш відстав на дві хвилини й шість секунд. До «бронзової» позиції, на якій розташувався француз Аксель Ґарньє, Степану не вистачило сорок дев’ять з половиною секунди. В середу біатлоністи розіграють на Універсіаді нагороди в спринті.

Команди-учасниці чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі завершили другий етап. МСК “Харків” досяг проміжного фінішу ще в грудні, обігравши у перенесеному матчі п’ятого туру львівський “in.IT” в гостях із рахунком -чотири: один. Перший тайм не приніс нікому радості. Перспективні моменти, а їх набралося чимало, обидві команди створювали, але не використали. Перерва все змінила. Незабаром після поновлення гри суперники обмінялися голами. На двадцять третій хвилині Владислав Васильєв вивів харків’ян вперед, на двадцять четвертій – Володимир Гриник провів м’яч у відповідь. На цьому львівська команда вичерпала гольовий запас, а гості відзначились ще тричі. На двадцять восьмій хвилині ціль вразив граючий тренер МСК “Харків” Денис Овсянніков, на тридцятій і тридцять шостій – результативними ударами відзначилися Едуард Нагорний та Олександр Іванов. У січневих матчах п’ятого туру “ХІТ та “Енергія” розійшлися миром -два: два, “Сокіл” здолав “Рятувальник” з мінімальною перевагою -два: один, “Кардинал”- “Класт”- три: два, “Ураган” переграв “Черкаси обленерго” с розгромним рахунком – тринадцять: один. Щодо турнірної ситуації, то МСК “Харків” з двадцятьма чотирма очками посідає в групі “Центр” друге місце. Очолює таблицю столичний ХІТ, який має на п’ять балів більше. Третій етап футзальної Екстра Ліги лідери розпочнуть з очного поєдинку, який заплановано на найближчу суботу.

Ярослав Ісаченков став переможцем двадцять восьмих Всеукраїнських змагань з легкої атлетики у залах “Різдвяні старти”, що відбулися у Києві. Двадцятисемирічний харків’янин був першим у стрибках у довжину з “майстерним” результатом – сім метрів шістдесят сім сантиметрів. Суперники скласти конкуренцію неодноразовому чемпіону України не змогли. Київських легкоатлетів Данилу Дубіну та Олександра Айко, які посіли друге та третє місця, Ісаченков “перестрибнув” на тридцять шість і п’ятдесят три сантиметри відповідно.

Молодість – не завада перемогам та професіоналізму. Сімнадцятирічний Назар Вісков замкнув трійку кращих дзюдоїстів України дві тисячі двадцять другого року. Студент Харківського Національного юридичного університету виборов на головних турнірах минулого сезону дев’ять медалей усіх достоїнств. “Золото” вихованець свого батька та тренера Дмитра Віскова виграв у змішаному командному турнірі на чемпіонаті Європи серед кадетів. У ваговій категорії до шістдесяти кілограмів Назар здобув бронзову нагороду. Медальний “дубль” він зробив і на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Баньська-Бистриці.

У командних змаганнях харків’янин став срібним призером, в особистих – бронзовим. За крок від перемоги Вісков зупинився на етапі кадетського Кубка Європи в Коїмбрі. На юніорському чемпіонаті континенту в Празі, етапах Кубка Європи серед кадетів та юніорів у Теплиці та Малазі, а також дорослому чемпіонаті країни був третім. У підсумку обійти Назара Віскова в рейтингу федерації дзюдо України вдалося лише лідеру національної збірної, чемпіону Європи Богдану Ядову та досвідченому Якову Хаммо, які представляють Київ. Олександр Шаріков, Олексій Заржицький, Світлана Бреус, “Спортивні новини”, Харків.