Незалежні від ТЕЦ: Харків переходить на модульні котельні (відео)

17.01.2023 21:26   -

Буквально кілька днів тому на території однієї з харківських лікарень завершився монтаж модульної індивідуальної котельні. Вона буде повністю забезпечувати всі корпуси медзакладу теплом.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП «ХТМ»
Це блочно-модульна котельня. Таких ми в ремонтну кампанію встановили 17 одиниць. Ці котельні були зруйновані і замість зруйнованих змонтували такі. Щодо цієї котельні, то ми її встановили і прийняли рішення, що ми повинні це зробити, щоб забезпечити одну з лікарень міста Харкова багатопрофільних опаленням. Не залежно від того, працює у нас ТЕЦ чи не працює. Даний лікарняний комплекс був підключений до мереж ТЕЦ-3. На новий рік нам прилетіло до цієї ТЕЦ. Вона працює, можна сказати, на останньому волоску, не в повному обсязі, тому ми деяких споживачів зарезервували з інших котелень.

Котельня це не просто обладнання та самі блочні модулі. Для її запуску роботи фахівці провели всі потрібні комунікації: воду, мережі для живлення від генератора, а також все необхідне обладнання для подачі газу.

АНДРІЙ ВОНЯРХА СТАРШИЙ МАЙСТЕР АТ «ХАРКІВМІСЬКГАЗ»
Для всіх нас цей рік був важким, але ми продовжуємо працювати для мешканців Харкова. У різних районах міста в стислі терміни газифіковано 17 модульних котелень із заміною фізично і морально зношеного редукуючого обладнання на сучасне, від провідного європейського виробника. Усе це дає змогу більш надійно та безпечно доставляти газ і тепло до споживачів. На кожній з котелень було прокладено мережу середнього тиску та встановлено сучасне ШРП вітчизняного виробника, але за зразками європейського.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Всі роботи з монтажу та запуску цієї котельні спеціалісти виконали в стислі терміни. Тому вона вже декілька днів в строю, забезпечуючи теплом пацієнтів та лікарів мед закладу.

ДМИТРО САВІН ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КОМПАНІЇ ВИРОБНИКА
Мощность котельной 6 МВт, работает она уже второй день. На сегодняшний момент, учитывая сжатые сроки, проводятся пуско-наладочные работы. И водоподготовка, выводятся котлы в режим работы для того, чтобы она могла работать в автоматическом режиме. И за счет автоматики управления, есть погод зависимая температура от погоды наружного воздуха, через клапан перекрывается и больше или меньше подача теплоносителя для потребителя.

Ще одна її перевага,- завдяки автоматиці, керувати роботою можна дистанційно. Так, фахівець, який закріплений за цією котельнею, може збільшувати і зменшувати потужність підігріву води для опалення онлайн. Згідно інформації тепломереж, у Харкові протягом 2023 року планують встановити ще 12 таких модульних котелень.

ОСТАННІ НОВИНИ