Спасатели предупреждают о высоком уровне пожарной опасности в лесах

22.07.2019 13:31   -
Автор:
З початку року на території Харківської області сталось три з половиною тисячі пожеж. Дві з половиною тисячі, розповідають у головному управлінні держслужби з надзвичайних ситуацій, у екосистемах. 
 
Ігор Лупандін помічник начальника ГУ ДСНС у Харківській області 
 
І пожежі в екосистемах з березня місяця по 21 липня поточного року включно. Це більше 60% від усієї кількості пожеж, які сталися в Харківській області. При цих пожежах загинуло троє людей, травмовано вже 4 людини. Практично кожну неділю нашу підрозділи виїжджають на гасіння пожеж від 30 до 50 разів в екосистемах.
 
Серез причин пожеж у екосистемах – людський фактор, паління, підпали стерні після збору врожаю. Наразі в Україні зберігається надзвичайний рівень пожежної небезеки, і Харківщина не виключення. Тож рятівники радять дотримуватись елементарних правил. Всі відповідальні служби, а це лісгоспи, правоохоронці та надзвичайники, працюють у зв'язці.
 
Ігор Лупандін помічник начальника ГУ ДСНС у Харківській області 
 
Наші підрозділи знаходяться у посиленому режимі роботи, мається на увазі те, що введана в дію резервна техніка, у тому числі і особовий склад. Крім того, у цих місцях, де є лісові масиви -там чергує ще техніка лісгоспів, пожежна техніка. А також додаткова техніка, яка може залучатися для ліквідації наслідків пожеж.