Совместная работа интернет-провайдеров и города. Все телекомунникационные сети в скором времени упорядочат – они будут в едином коробе

11.10.2013 17:38   -
Автор:

Вони немов ліани обплели стіни і стелі в під'їздах. Кабелі від інтернету та кабельного телебачення. Таку картину можна спостерігати мало не в кожній багатоповерхівці Першої столиці. У сімдесят третьому будинку по вулиці Гвардійців Широнінців терпець людей увірвався. Відремонтований дах почав текти. Звинувачують в цьому люди інтернет-провайдерів. Вони своїми кабелями зіпсували їм покрівлю.

Сталіна Бєлозьорова мешканка будинку

-Мы поднялись на крышу, крыша – это "подушка" просто по ней невозможно ходить и вот эти течи, всё течёт с крыши по лестнице когда идет очень сильный дождь. И там такое на техэтаже колличество проводов, что я вам передать не могу. В них надо вот так – лавировать, чтобы подняться на крышу. Это тоже все взаимосвязанные вещи с порядком в доме.

На дев'ятому поверсі цього будинку картина також жахлива. Кабелі звисають, дірки насверлені.

Денис Вербовський майстер з упорядкування кабельних мереж

-Здесь нарушения, видите, они висят что ничего не сделаешь. А бывает ещё использование чердаков, туда идут провода через чердак и они там действительно спутаны, я не могу понять где какой провайдер.

Роман Сальников заступник директора Департаменту телекомунікацій та зв’язку

-Происходит упорядочивание кабелей. Где-то кабеля отрезаются, потому что их невозможно упорядочить потому что они вот так заплетены.

І поки триває впорядкування кабельних мереж, зазначив Роман Сальников, можуть відбуватися точкові відключення інтернету або телебачення. У разі перебоїв зі зв'язком харків"яни можуть звертатися або до Департаменту телекомунікацій та зв'язку, або на дільниці "Жилкомсервісу". У таких випадках департамент зобов'яже провайдерів відновити зв'язок. Та головне, що поступово всі ці мережі будуть зібрані в єдині, закриті короби. І павутиння з дротів зникне назавжди.

Денис Лактіонов регіональний менеджер інтернет-провайдера

-Данный дом не предусматривал таких "трубочек", но согласовали с КП "Инженерные сети" с Департаментом коммуникаций и связей. Поставили, пробурили аккуратно без сколов и выбоин, проложили. Т.е. никому не мешает, аккуратненько всё работает.

Працює у Харкові і програма відновлення житлового фонду. Провайдери ремонтують ті під'їзди, жителям яких вони надають телекомунікаційні послуги. Всього до кінця року вони планують відремонтувати близько 1100 під'їздів.

Роман Сальников заступник директора Департаменту телекомунікацій та зв’язку

-На сегодняшний день у нас прогресс около 650 подъездов, которые уже сделали и мы планируем до 1 декабря закончить все эти ремонты.