Снова без электроэнергии. В четырёх районах Харькова утром не ходили трамваи и троллейбусы

12.12.2014 22:42   -
Автор:

На Олексіївці, вздовж проспекту Перемоги та вулиці Ахсарова, стоять тролейбуси. Мережі знеструмлені. Їх відключили о дев'ятій ранку, розповідає водій сорокового маршруту Олег Петровський. Тоді він, каже, тільки-но завершив посадку пасажирів та хотів від’їжджати від зупинки.

Олег Петровський водій тролейбусу

Пассажиры страдают, конечно. И выручка падает. Как вы думаете, долго придётся стоять? Часа два, наверное.

Так на Олексіївці застрягли без електроенергії чотири тролейбуси, розповідають водії. Інші, отримавши інформацію про знеструмлення мереж, об'їжджають проблемну ділянку по вулиці Дерев'янка. А тим часом пасажири переминаються з ноги на ногу та вигадують, на чьому ще можна дістатися до пункту призначення.

Володимир Христоєв продавець

На маршрутку приходится садиться. Лучше был бы троллейбус. Потому что люди едут на работу, транспорт нужен. И кто может заплатить за маршрутку, а кто – не может. Троллейбус всё равно дешевле стоит.

Таке знеструмлення "Міськелектротрансу" відбувається вже не вперше, і навіть не вдруге, кажуть люди. І кожного разу – без попередження.

Максим Онофрієнко інженер

Желательно как-то информировать людей об этом. Современные IT -технологии и средства связи позволяют это делать. Поэтому, я считаю, что это не профессионально, как минимум.

Не проінформовані залишилися і мешканці Салтівки. Тут також зранку не ходили трамваї.

Олена Васильєва домогосподарка

26-й, 27-й трамвай. С утра…Целый день не ходят. Добраться до Героев Труда, я живу на Халтурина, мне нечем просто. Метро рядом только площадь Восстания. Так или на трамвае, а так нечем.

Микита Сокол слюсар

Людям добраться проблематично. Это ж самый дешёвый вид транспорта. Поэтому и плохо. Людям же планировать надо как-то добраться на работу, тем же бабушкам на базар. Всё равно они должны как-то планировать своё время. И отключение без предупреждения – это вообще хамство по отношению к людям.

Окрім Салтівки та Олексіївки, протягом кількох годин залишалися знеструмленими мережі на Баварії та Пролетарській. Загалом зупинка електротранспорту через відключення триває вже майже два тижні. Другого грудня редакція "Харьковских известий" робила інформаційний запит керівництву "Харківобленерго". Однак відповіді на лист і досі немає. Єдине – на сайті виклали інформацію з поміткою "Увага". Вона дадується третім грудням.

ЦИТАТА

У зв’язку з виникненням дефіциту палива на теплових електростанціях, що призвело до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її дефіциту в Об’єднаній енергетичній системі України і її окремих частинах, “Харківобленерго” переконливо просить економити електричну енергію. Своєчасно вимикайте освітлення в кімнатах, телевізори, праски та інші побутові електроприлади.

Особливо, йдеться на сайті, у часи пік: з восьмої до одинадцятої ранку, а також з восьмої до одинадцятої вечора.