Областные чиновники советуют не терять бдительности, так как ещё остается угроза терактов

12.12.2014 22:04   -
Автор:

Цей рік в історії України видався складним і щодо політичної і щодо економічної ситуації, констатують чиновники області. Однак, вважають, що з часом все стабілізується і свої сподівання покладають перш за все на реалізацію державних угоди з МВФ та іншими каїнами, які забов"язалися надавати фінансову підтримку для здійснення реформ, що були заплановані українським урядом.

Євген Ярошенко директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації

У ціих контрактах задаються певні параметри змін, які потрібно досягти в певний період, хоча такі параметри нерідко носять рамковий характер і судити можна про їх виконання після досягнення цих параметрів. Але навіть у такому вигляі ці докумети дозволяють скласти уявлення про спрямованість змін та реформ.

Але на сьогодні саме питання політичної стабільності – основне на порядку денному. Поки, запевняють правоохоронці, ситуація утримується на належному рівні, натомість терористична загроза ще існує.

Андрій Саленков начальник відділу СБУ в Харківській області

Незважаючи на ліквідацію протягом року в Харківській області десяти організацій злочинних угрупувань, які діяли за завданням суміжної держави, планували та здійснювали екстреміські акції, наявна інформація свідчить про збереження загрози дестабілізації суспільно-політичної обстановки та здійснення терактів на території Харківської області.

Тільки протягом року в області вже було здійснено близько 30-ти терактів та 20-ти диверсій. Активізувались і, так звані, телефонні терористи. Кількість дзвінків про замінування збільшилась майже в 5 разів, ніж минулоріч, їх близько ста і тільки 10 анонімних авторів таких повідомлень вдалося встановити. Досі, кажуть правохоронці, існує загроза ввезення зброї із зони АТО. Лише за останні три місяці було вилучено сотні одиниць військового знаряддя.

Василь Остропілець перший заступник начальника ГУМВС України в Харківській області

У цьому році з незаконного обігу вилучено 9 гранатометів, 3 кулементи, міномет, 32 автомати, 87 гвинтівок, 91 пістоет, 29 одиниць саморобної зброї, 47 газової та пневматичної зброї, 289 гранат, 100 мін та снарядів, 32 кг вибухових речовин, 11 кг пороху, 46 вибухових пристроїв, 26 тисяч патронів, 397 одниць інших боєприпасів.

І хоча наче ситуація під контролем, але все одно радять не втрачати пильності особливо під час масових святкувань Різдва та Нового року.

Євген Ярошенко директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації

Зараз можливі випадки, коли будуть акції спрямовані не на знищення людей, а на те, щоб їх залякати. Органам влади на місцях необхідно заспокоїти населення, щоб кожну петарду не сприймали за гранату, а новорічні фейєрверк за теракти.