Сначала предупреждение, потом штраф! Комунальщики продолжают бороться с захламлениями в подъездах и на лестничных клетках

08.10.2013 19:23   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-У Першій столиці комунальники продовжують боротися із захаращеннями у під"їздах та сходових клітинах. Порушників попереджують, якщо ті не реагують вдються до штрафів.

Старі віконні рами, плінтуси, мішки з будівельним сміттям. Таку картину на сходових клітках можна побачити в більшості під'їздів міста. Для боротьби з цією проблемою комунальники щотижня виходять в рейди. Один з них пройшов сьогодні на Салтівці. В під'їзді сімдесят другого будинку, по вулиці 50 років ВЛКСМ будівельним сміттям заставленний весь прохід. Комунальники намагаються поговорити з власниками квартири. Але ті спілкуватися не бажають.

-Откройте деверь пожалуйста, откройте! Давайте поговорим с вами. Но, к сожалению, не открывают жильцы.

Співробітники КП "Жилкомсервіс" кажуть, така ситуація мало не в більшості випадків. Але вони знайшли як боротися з порушниками. Комунальники вішають попереджувальні оголошення біля місця складування побутових відходів і на самому під'їзді. А на самого порушника складають адмінпротокол.

Олександр Коржинський інженер дільниці № 31 КП "Жилкомсервіс" Московського району

-Жилец отказывается от подписи в получении предписания, поэтому будет составлен админпротокол. В таких ситуациях как правило накладывается штраф, на жильца квартиры, который складывает мусор не лестничных площадках, т.е. в местах личного пользования.

Комунальники пояснюють мешканцям, складати сміття на сходових клітинах небезпечно в першу чергу для них же самих. Найчастіше в цих місцях і трапляються пожежі. А при евакуації людей заставлені проходи можуть призвести до жертв.

Ігор Бескровний кореспондент

-А ось це місце стане постійним нагадуванням але вже для мешканців іншого під"їзду цього ж будинку про наслідки захаращення. Саме тут на цьому місці у квітні місяці сталася пожежа. Причиною тому став недопалок залишений на дивані, який винесли мешканці однієї з квартир цієї багатоповерхівки.

Складати будівельне сміття комунальники просять харків'ян на спецмайданчиках, які є у дворі чи не кожного будинку. Залишати мішки з непотрібом біля контейнерів – не за правилами. Бо вони не призначені для цього.

Ірина Дряхлова заступник начальника управління контролю з обслуговування житлового фонду КП "Жилкомсервіс"

-Когда строительный мусор погружается в контейнер получается перегрузка, обычно вот эта гидравлика нарушается, рвутся шланги и так делее. Т.е. ломается спецтехника. Для складирования строительного мусора применяются специальные контейнеры и специальный забор этого строительного мусора.

Рейди з виявлення порушників комунальники продовжать і надалі. Вони триватимуть до того часу поки люди не зрозуміють, що все слід робити за правилами. Правилами благоустрою міста, в якому вони живуть.