Смугастий Єлисей із Харківського зоопарку святкує своє професійне свято

29.07.2020 14:03   -
Автор:
29 липня всі смугасті, пазуристі та хижі поціновувачі м'яса відзначають своє професійне свято. Все це про кошачих представників фауни – тигрів. Сьогодні їхній Міжнародний день. Це свято було засновано не так вже і давно, в 2010 році, на Міжнародному форумі "Тигровий саміт", що був присвячений проблемі збереження популяції цих хижих кішок. На початку ХХ століття популяція тигрів становила близько 100 000 особин, а у рік приведення форума лише близько 3 000.
 
Єлизавета Ткачова співробітник Харківського зоопарку
 
У Харківському зоопарку перші представники виду з’явилися на початку ХХ століття. Розмноження амурських і бенгальських тигрів почалося в 80-х роках. За увесь час існування зоопарку  в нас проживали 3 підвиди цих тварин, а саме – амурський, бенгальський та суматранський. На сьогодні в нашому зоопарку проживає амурський тигр Єлисей, який прибув в зоопарк у 2017 році в рамках програми Європейської асоціації зоопарків та акваріумів. Всього в зоопарках світу живе близько 500 амурських тигрів, а в живій природі не більше 600 особин. Міжнародні природоохоронні організації поставили завдання домогтися чисельності амурських тигрів до 700 особин, рівно стільки можуть прогодувати збережені природні місця проживання. 
 
Після реконструкції Харківського зоопарку, додає Єлизавета Ткачова, Єлисей буде жити в зоні "Стежка тигра" разом з іншими представниками підвиду. Тож у зоосаді сподіваються, що і Харківський зоопарк продовжить робити внесок в збереження зникаючих видів. А тигреня, що обов'язково з'являться у новій родині смугастого хижака Єлисея будуть і надалі оселятися в багатьох зоопарках Європи.