Сміттєзвалище поруч із дитмайданчиком

08.07.2013 16:49   -
Автор:

Олена Завгородня кореспондент

-Купи сміття поруч із дитячим майданчиком. Для людей таке сусідство не в радість. Бо місцеві дітлахи часто страждають від небезпечних уламків. Раняться об скло та дерев’яні залишки.

У Руслани Хріпушиної підростають дві доньки. З ними вона двічі на день приходить гратися на дитмайданчик, що поруч із сімдесят третім будинком по проспекту 50-тисятиріччя ВЛКСМ. Руслана ні на мить не втрачає з поля зору дітей. Бо у грі із іншою малечею, вони можуть забігти на сміттєзвалище.

Руслана Хрипушина місцева мешканка

-Очень опасно. У нас был случай: ребята играли с мячем. Мальчик полез за мячем и распонахал ногу. Ему больше 20-ти швов накладывали. Он стал на стеклянную дверь, она лопнула. И нога провалилась, разрезала ногу.

У купі будівельного сміття діти знаходять і небезпечні для життя речі. І не всі розуміють можливість загрози.

Сергій 8 років

-Мой друг находил там лекарства, шприцы. Можно наколоться иголками, шприцами.

Люди не приховують, усе сміття тут залишають самі місцеві мешканці. Мовляв, більше ніде їм складувати будівельний непотріб. Керівники районної дільниці КаПе "Благоустрій" не відхрещуються. Говорять, це місце і справді давно заброньоване під негабаритне сміття.

Аліна Забара начальник дільниці № 6 Московського району КП «Харківблагоустрій»

-Это место согласовано с Жилкомсервисом, так как куда-то нужно складывать негабаиртные отходы. Данное место расположено здесь, так как другой возможности нет. Рядом детплощадка, погреба. Уже годами жильцями самими сделано данное место. По мере накопления мы вывозим негабаритный мусор, заявки мы даём КП «КВБО», которое этим занимается вывозом негабаритного мукора. И раз в неделю нам выделается техника, и мы вывозим.

Люди кажуть, все розуміємо. Самим потрібно, аби десь було місце для складування негабаритного сміття. Але якщо воно розташоване поруч із дитмайданчиком, не завадить його хоча б огородити.

Аліна Забара начальник дільниці № 6 Московського району КП «Харківблагоустрій»

-Ограждать – это Жилкомсервис. Мы направляем заявкис  просьбой установить ограждение. Мы этим вопросом займёмся вплотную, потому что рядом детплощадка. И нужно нам это совместно с Жилкомсервисом сделать как можно скорее.

Олена Завгородня