Слідчі облуправління міліції Харківщини сьогодні відвідали з обшуком Авакова

12.02.2013 20:13   -
Автор:

Слідчі облуправління міліції Харківщини сьогодні відвідали з обшуком будівлі, де знаходяться і громадські приймальні народного депутата від Батьківщини Арсена Авакова. Там шукали фірму "Експерт-Фінанс". Та прес-служба Авакова запевнила, що близько половини дванадцятої дня в приміщення за адресою провулок Отакара Яроша представники слідчого управління увірвалися і заявили, що мають намір проводити там слідчі дії. Одній з помічниць начебто представники прокуратури пред'явили постанову про проведення обшуку. Обласна прокуратура спростовала цю інформацію. Правоохоронці ж уточнили – обшук в самій кімнаті приймальні народного депутата вони не проводили. Слідчі дії тривали, за рішенням місцевого суду Київського району, в інших приміщеннях будівлі.  

Дмитро Федоренко начальник відділу слідчого управління ГУ МВС України в Харківській області

-Расследуется уголовное производство по факту хищения денежных средств в банке "Базис". В результате преступления пострадало значительное число граждан и предприятий, которые разместили денежные средства в денежном банке. Расследованием установлено, что одним из способов вывода денежных средств было использование так называемых вексельных схем сомнительного характера. На коммерческих предприятиях, которые участвовали в таких сделках, было получено решение суда и начато производство обысков для изъятия необходимой документации.

Раніше проти посадових осіб банку "Базис" порушили кримінальну справу. Їх звинувачують у розкраданні грошей вкладників банку. Колишній співвласник фінустанови Арсен Аваков, ще тоді перебуваючи за кордоном, все зводив до політічиних репресій.

Ігор Когут директор компанії з управління активами "ФІНЕКС-КАПІТАЛ"

-Чем руководствовались те или иные руководители, когда принимали даные решения, когда продливали кредиты по низким ставкам, чем руководствовались беря в залог то, что невозможно пощупать или осязать, чем они руководствовались. На мой взгялд этому должны дать оценку правоохранительніе органы. Тогда будет исключены какие либо манипуляции, с термином политика.

В той час люди просто хотіли повернути свої гроші. Виходили вони і під стіни банку.

Суми неповернених депозитів і несплачених відсотків налічують сотні мільйонів. Але Авакову було не до людей, він від Базису відхрестився – він більше не власник. А отримавши депутатське посвідчення, взагалі сміливо ступив на українську землю.

-Вы знаете закон о статусе народного депутата. Зрозумів?! Вы может просто не дочитали?!

Виходить тепер модно прикриватися статусом і посвідченням народного, недоторканного депутата. Білосердешний соратник Авакова – Сергій Власенко – захисник Юлії Тимошенко теж радий би захиститися мандатом, бо каже, останнім часом його переслідують. Казкові герої. Про це пише "Українська правда".

Сергій Власенко захисник Юлії Тимошенко

-Вокруг моего дома появились сотрудники СБУ в костюмах мультипликационных медведей, которые под видом раздачи рекламной продукции ведут негласное наблюдение за мной. В этом есть и элемент психического давления.

Екс-дружина Власенка Наталія Окунська каже, це вже не перше видіння в житті її колишнього чоловіка.

телефоном Наталія Окунська колишня дружина С. Власенка

-Я перестала для себя проводить аналитику его слов после того как я услышала о вредоносном луче направленным прямо в окна его квартиры на 23 этаж. Поэтому достаточно сложно такое комментировать правда. Фантазия уже по-моему не знает границ.

Ще одній однодумці Юлії Тимошенко – Олександрі Кужель, то їй ввижається арешт і багатотисячна підтримка людей з різних куточків України. Виходить, щоб не казали, аби казали. Побільше і по-скандальніше. Коли про опозицію багато говорять, значить ВОНА начебто багато працює.

Ігор Бескровний