Сквер Воина- освободителя сдадут ко Дню города

21.06.2012 19:13   -
Автор:

 

Перебіг робіт у сквері на двадцять третього серпня під контролем. Щонеділі на об’єкті проходять виїзні комісії, до складу яких входять як фахівців, так і городяни. Місцеві мешканці не приховують власних побажань – як має виглядати сквер після реконструкції.

Дмитро ,харків’янин:

-Как можно больше для детей качелей. И для стареньких людей, посидеть, поразговаривать, чтобы все это было

Микола, харків’янин:

-Хотелось бы видеть что-то подобное, как на набережной Красношкольной сделали. Чтобы лужаечку, травку постелили, скамеечки. Дети тут катаются, пенсионеров весь район полон, сидят отдыхаю. В принципе я лично «за». Нравиться то что делают последнее время в городе.

Підготовка до реконструкції була важче ніж самі роботи, зізнається головний архітектор міста Сергій Чечельницький. Перед проектувальниками стояло завдання: зберегти у сквері якомога більше дерев, розбити алею на зони відпочинку та активних розваг і знайти місце для автостоянок.

Сергій Чечельницький , головний архітектор Харкова:

-Вот там под зданием было много автостоянок. Люди приезжали в магазин и ставили машины прямо рядом возле здания. А это пешеходная зона, поэтому автостоянки  выносятся из пешеходной зоны – делаются карманы по 23 августа улице, специальные карманы, где деревья сохраняются.

Народний депутат Валерій Писаренко, який взяв на себе відповідальність за цю реконструкцію, постійно приймає ініціативні групи харків’ян, які продовжують вносити власні пропозиції, багато з них вже враховані.

Валерій Писаренко, Народний депутат України:

-Появиться освещение, появятся новые лавочки, новая асфальтная часть, то есть люди смогут насладится полностью сквером в том понимании в котором он должен быть. Кроме того появится три школьные площадки это значит что сквер станет местом для отдыха семей.

Та у харків"ян вже є ще одна пропозиція – встановити на вулиці Космонавтів, що знаходиться на протилежному від Солдата кінці скверу, ще один пам’ятник. Стеллу присвячену харківським працівникам космічної галузі. Проект буде направлений на експертизу, запевнив Валерій Писаренко, і архітектори розглянуть його на містобудівній раді.

Андрій Соловйов, Віктор Ноздрачьов, Харьковские Известия.