Синоптики на ближайшие дни передают штормовое предупреждение

09.01.2019 14:54   -
Автор:
Опади у вигляді рясного снігу до регіону принесли атмосферні фронти циклону, що розташувався над Краснодарським краєм. І на Харківщині знову засніжило. На полудень середи, кажуть синоптики, у місті випало 4 мм опадів, в області до 8-ми. Зазначають, це ще не самИй максимум. Далі буде. На 10-те січня фахівці гідрометцентру вже склали штормове попередження.    
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру 
 
Это был умеренный снег. Высота снежного покрова в Харькове составляет 27 см, а по области до 37 см. Вот такой снежный покров на данный момент. Ночью опять же ожидается небольшой снег, ночью 10 числа. А завтра утром и днём 10 числа мы ожидаем снег, мокрый снег, налипание мокрого снега, метель, гололёд, на дорогах гололедица.
 
Ускладнення погодних умов прогнозують і на 11-те січня і пов"язують це з виходом ще одного чергового циклону, цього разу південного. І також на цей день готують штормове попередження.  
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру 
 
Ожидается снег, мокрый снег и местами значительный. А днём мы ожидаем уже мокрый снег и дождь и соответственно повышение температуры. 11-го числа ночью ещё минус 3-8, когда снег будет идти, а днём минус 3 плюс 2, температура перейдёт через 0. 
 
Втім, за данними гідрометцентру, вже наступного дня, у субботу все зміниться. Це буде ще одна природна витівка, цього разу у вигляді циклону з Європи. Знову сніжитиме, а температура повітря понизиться, вночі стовпчик термометру сягатиме позначки мінус 13, вдень прогнозують 3-8 морозу. Цей циклон, кажуть синоптики визначатиме погоду до 14-го січня і його характерною ознакою буде сильний вітер з поривами 15-20 метрів на секунду.