Росіяни обстріляли ТЕС. Підсумки розмови Байдена з китайським лідером. Головне на ранок 16 листопада 

16.11.2023 11:45   -

Зранку Україну атакували дронами-камікадзе. За даними речниці ОК “Південь” Наталії Гуменюк, атака дронів була за передбачуваним маршрутом. БпЛА запустили з Чорного моря у напрямку Херсонщини, Миколаївщини, Одещини і дійшли до Хмельниччини. Речниця повідомила про кілька збитих БПЛА, бойова робота триває.

Атакували також Харківську, Дніпропетровську, Херсонську, Запорізьку, Миколаївську та Донецьку області. Є загиблі, поранені та пошкодження житлових будинків.

Росіяни обстріляли ТЕС у прифронтовому регіоні. За даними ДТЕК, російські терористи знову атакували теплоелектростанцію у прифронтовому регіоні. Через обстріли окупантів серйозно пошкоджено обладнання. Обійшлося без постраждалих. Втім, без світла та води залишився один із населених пунктів поруч зі станцією. Роботи з відновлення тривають.

Другу добу тривають аварійно-рятувальні та пошукові роботи на місці частково зруйнованого 4-поверхового будинку у Селидове. За даними ДСНС, станом на 08:00 16 листопада виявлено та вилучено тіла 2 загиблих осіб. За попередньою інформацією, під завалами можливе перебування ще 2 осіб. Роботи тривають. Всього внаслідок ракетного обстрілу загинуло 2 людини, 3 людини травмовано, врятовано 6 осіб, з яких 1 дитина. Зруйновано 1 приватний житловий будинок, частково зруйновано 4-х поверховий житловий будинок, пошкоджено 16 приватних та 7 багатоквартирних будинків.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Некомпетентні дії рашистів призвели до часткового блекауту на Запорізькій АЕС. Про це заявили у Енергоатомі. Відомо, що 14 листопада 2023 року через некомпетентність російських загарбників та працівників Росатома відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, в результаті чого запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин. У цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками. Ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції.

До України приїхав новий глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон. Він зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Відомо, що сторони обговорили питання зброї для нашої держави, посилення ППО та захист критичної інфраструктури.

Президент США підбив підсумки розмови із лідером Китаю. Байден високо оцінив перемовини та розповів, що лідери двох країн домовилися про поновлення військових зв’язків. Також після багатьох років відновлено співпрацю між США й Китаєм у боротьбі з торгівлею наркотиками. Зокрема, досягнуто домовленості щодо зменшення потоку фентанолу з Китаю до Західної півкулі.
Більше того, країни домовилися проводити зустрічі, щоб обговорити ризики та безпекові питання, пов’язані зі штучним інтелектом. Відомо, що під час переговорів відбувся «обмін думками щодо регіональних і глобальних питань», зокрема стосовно відмови Росії припинити війну проти України, а також конфлікту в Секторі Гази.

ОСТАННІ НОВИНИ