Обстріли інфраструктури: На Харківщині без світла залишаються менше 70 населених пунктів

16.11.2023 11:59   -
Обстріли інфраструктури: на Харківщині повертають світло

Станом на 16 листопада 2023 року в Харківській області залишаються знеструмленими менше 70 населених пунктів. Більше половини з них знаходяться у прифронтовій зоні. Про це повідомляє Інфосіті.

Загалом фахівці АТ “Харківобленерго” відновили електропостачання у майже 400 населених пунктах, де зареєстровано понад 215 тис. абонентів.

Зокрема, фахівці Ізюмського району електричних мереж АТ “Харківобленерго” повністю відновили електропостачання у селах Донецьке та Сніжківка Оскільської територіальної громади.

Як розповів в.о. старшого майстра Ізюмського РЕМ Віталій Борщ, на черзі – село Топольське: там залишилося підключити до 10 домоволодінь.

“Всі села громади були знеструмлені. Зрозуміло, що без світла немає життя, але спочатку нам потрібно було чекати, поки свою роботу виконають сапери. Далі йшли паралельно з ними, щоб не втрачати час. Звичайно, спочатку взялися за найкрупніші села, а також ті, де вціліло найбільше будинків. Наприклад, у центрі громади – селі Оскіл – світло відновили у березні, у селах Студенок, Заводи та Співаківка – влітку. Вже восени електрика з’явилася в домівках жителів Вірнопілля, Донецького, а тепер і Сніжківки. Дуже нас чекають у Топольському. Частково село заживили, але декілька дворів поки без світла. Найближчим часом це питання вирішимо”, – зазначив Віталій Борщ.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ