Ремонт доріг Харкова та області у 2013 році

28.01.2013 19:09   -
Автор:

Цього року дорогам Харкова приділятимуть не менше уваги, ніж торік. Найближчим часом планують затвердити перелік тих вулиць та шляхів, які ремонтуватимуть в першу чергу, обіцяють чиновники. І додають, ремонтом збираються охопити, як основні магістралі, так і внутрішньоквартальні дороги. Городяни – в очікуванні.

Євген водій таксі

-Те дороги, в которых ямы, а какие еще. Центральные сделали, а в переулках и во дворах нет.

Віталій харків'янин

-В первую очередь, я бы хотел, чтобы занялись спальными районами, потому что центр ремонтируют, а спальные районы не ремонтируются годами.

І справді, завдяки відремонтованим в центрі міста проспектам Гагаріна, Московському, П’ятдесят років СРСР, вулицям навколо стадіону Металіст Перша столиця істотно видозмінилась. Протягом наступних двох років у пріоритеті мають бути дороги у віддалених районах міста, переконані опитані.

Василь Терещенко водій таксі

-Салтовка забыта, очень забыта Салтовка, по Тракторостроителей разбитая дорога, Академика Павлова хотелось бы, Барабашово рынок.

Сергій водій таксі

-Завод Шевченка дорог нет тоже. Самые нормальны дороги это Гагарина, Сумская, а на Баварии вообще нет дорог тоже.

Сергій Зайченко харків'янин

-В принципе на бульваре Грицевца, в закоулках у нас очень плохие дороги. А так в принципе у нас хорошие дороги, по 50-летию СССР у нас хорошие дороги, в принципе состояние дорог хорошее.

Гроші з держсубвенції передбачені не лише на ремонт доріг в місті, а й в області. На реконструкцію шляхів регіону витратять близько сімдесяти мільйонів гривень з умовою, щоб дороги районного значення були відремонтовані, але надалі їх стан утримувався за рахунок коштів на місцях.

Олександра Суфіянова кореспондент

-В сфері шляхового господарства Харківщини може бути запроваджена нова система утримання доріг районного значення, кажуть в обладміністрації. Нещодавно Державна агенція автошляхів України запропонувала передати всі районні дороги на обслуговування місцевим органам влади. Це нововведення пропонується як пілотний проект в кількох регіонах України, в числі яких є і Харківська область.

Що ж до передбачених для області державних грошей. У дві тисячі тринадцятому році планують розпочати реконструкцію дороги від Старого Салтова до Російського кордону і ремонт десятка шляхів в районах.

Олександра Суфіянова