Загадкова постать. Хто він, новий власник футбольного клубу “Металіст”?

28.01.2013 19:12   -
Автор:

Загальноосвітня школа номер 122. Сюди в 92-м році прийшов вчитися Сергій Курченко, майбутній бізнесмен та власник футбольного клубу "Металіст".

Анастасія Полякова кореспондент

-Ось за цією партою в першому ряді сидів першокласник Сергій Курченко. Маленький, невеликий на зріст хлопчик з великою жагою до знань. Таким згадують його вчителі.

Старанний, зосередженний. А ще, розповідає Лілія Вікторівна, перший вчитель Сергія, надзвичайно комунікабельний. Товаришував з усіма в класі.

Лілія Скиба перший вчитель бізнесмена Сергія Курченка

-Серёжа спокойный ребёнок был, спокойный, никаких проблем никогда не создавал. Есть дети, которые боятся там подойти к учителю, нет, у него таких комплексов не было, он мог подойти спросить и всегда мы с ним общались спокойно. По-моему он больше всегда дружил с математикой у меня.

Після дев"ятого класу хлопець вирішив перейти в фізико-математичний клас.  Ніщо не відволікало майбутнього бізнесмена від навчання. Сергій наполегливо йшов до своєї мети – поступити до вишу на економічний факультет.

Валентина Пономаренко вчитель старшої школи, класний керівник

-Школу он закончил где-то восемь баллов в среднем и я должна сказать, что в математическом классе на восемь надо серьёзно учиться. По характеру совершенно спокойный, тихий, уважительный был человек. Я встретила Сережу с сестрой, вот Лена она такая эмоциональная, вся с вопросами, прям закружила, а Сережа более спокойный, как-то рассказал, вот так, мне кажется какой был, такой и остался.

Ця зустріч, каже педагог, сталася рік тому. Одну вершину – вступ до вишу – Сергій Курченко підкорив. Паралельно з навчанням будував карьєру, яку розпочав ще у шістнадцять років, пишуть на сайті "Металісту". Пройшов шлях від кур"єра до заступника директора газової компанії. У двадцять чотири роки заснував свою власну. Сьогодні його спрва – це потужний енергетичний холдінг з річним обігом в близько десять мільярдів доларів. А двадцятисемирічний бізнесмен зайнявся фінансуванням спорту, придбав футбольний клуб "Металіст". Наступна його мета – перемога футбольної команди на чемпіонаті України.

Анастасія Полякова