Реконструкция подземных переходов в Первой столице начата

26.05.2012 22:53   -
Автор:

Світлана Будко,  харків'янка:

-Вот поставили пешеходный переход недавно, я вот только заметила, убрали заборчик. И вот теперь ходим там

Вже місяць поспіль люди переходять проспект Московський не під землею, а зверху. Тимчасово. Бо пішохідний вихід біля будинку культури ХЕМЗ – закритий на реконструкцію. Місцеві не приховують – цей об*єкт треба було ремонтувати давно.

Наталія Хворост,  місцева мешканка:

-Там асфальт – ещё, наверное, до моего рождения делали, урн не было, вообще ничего там не было, просто подземный переход в ужасном состоянии.

Віра Коваленко,  місцева мешканка:

-Ремонт нужно делать в любом случае. Потому что он совсем развалился. Люди даже боятся идти по этим ступенькам.

Світлана Будко,  місцева мешканка:

-Там всегда темно. Там днём идёшь -  темно, вечером – подавно

Та вже на початку червня цей підземний перехід – буде не впізнати, кажуть робочі. Вони вже поштукатурили стіни і почали класти плитку. Замінили у підземному переході і всі електромережі. Згодом встановлять антивандальні світильники. Вирішать проблеми з накопиченням води у пішвиході.

Ігор Жданюк,  заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства:

Еще раз проверены все ливнестоки, ещё раз проверили систему откачки воды.

Он и раньше работал. Но, естественно, какие-то запчасти были изношены, пол был достаточно не ровный, собирались лужицы. Поэтому мы выравниваем пол, как и положено. И полностью делаем ливнестоки))

У комплексі із переходом реконструюють і трамвайну зупинку. Її повністю заасфальтують. Згодом розіб*ють тут клумби та встановлять урни. На усі заплановані роботи з міського гаманця виділили триста тисяч гривень. Цього річ закладені гроші у бюджеті і на оновлення інших пішвиходів.

Олена Завгородня,  журналіст:

-Підземний перехід біля цирку стане наступним об*єктом, який відреконструюють. Його почнуть оновлювати наприкінці червня

Він стоїть закритим близько десяти років, кажуть харків"яни. А без нього потрапити на прициркову площу – не просто.

Марина Заруба , харків'янка:

-Тут дорогу перейти никак нельзя. Мы обходим или там, или совсем вот очень далеко приходиться обходить

Ірина Новолукіна,  харків'янка:

-По-моему, нужно делать подземній переход здесь. Тем болем парковая зона, тут люди гуляют с детками, перейти дорогу с детками тут практически ни здесь – ни здесь негде

Та закрили цей підземний перехід не лише через його неналежний вигляд. У ньому ще й води – по коліно.

Ігор Жданюк , заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства:

-Он тем проблематичней, что находится возле реки. Но это всё решаемо. У нас есть все эти технологии, как это всё обойти для того, что надолго убрать оттуда воду

Тому реконструкція підземного переходу біля цирку – справа не одного дня, каже Ігор Жданюк. Тож роботи тут триватимуть до осені. Зроблять його на кшталт пішвиходу біля парку Горького. Цим, вже оновленим переходом, місцеві користуються вже декілька тижнів.

Катерина,  харків'янка:

-Стал лучше, потому что здесь покрасили потолок, стены.

Робити кращими та безпечнішими підземні пішохідні переходи у Першій столиці комунальники будуть і надалі. Перелік усіх проблемних об*єктів сформований. Графік їх оновлення – складений.