Пляжный сезон стартовал

02.06.2012 21:20   -
Автор:

Юрій Коваленко , начальник інспекції з благоустрою:

-Ещё в течение двухмесячника была проведена уборка от прошлогодней листвы, в течение последних дней была проведена ещё уборка – убран случайный мусор, урны контейнера установлены, то есть территория удовлетворительная

Обстежили до початку купального сезону і стан води. В результаті вцілому безпечними для купання з шести міських пляжів визнали лише три – Олексієвський, Журавлівський та Безлюдівський гідропарк. Вони обладнанні потрібним чином. І мають санітарні паспорти.

Леонід, відпочиваючий:

-И раздевалки есть, и грибки, и каждое утро мусор вівозит машина 00:40 (СК) 00:12 каждій день здесь женщині убирают, всё чисто хорошо.

Інші пляжі – Жовтневий, Основ"янський та Петренківський – поки закриті для відпочиваючих. Вони не отримали сертифікат. Відсутнє елементарне – медпункти та туалети.

Леонід Шугай ,пенсіонер:

-А кущи нашо? смеется – туалета конечно я не знаю, но нету, по большому счёту надо его делать конечно.

Та не менш важлива і сама поведінка людей. На тих пляжах, де за користування берегом береться оплата, за чистоту відповідають фірми-орендарі. За порушення правил благоустрою їх карають штрафами, а в найгіршому випадку – позбавляють ліцензії. На громадських пляжах чистоту наводять комунальники. Та незважаючи на щоденне прибирання, частина сміття залишається на березі, а після потрапляє до води.

Віталій ,відпочиваючий:

-Молодёжь у нас не приучена к чистоте, но тем не менее, есть такие личности, которые могут себе позволить попить пива и бросить баклашку, несмотря на то, что она будет лежать столетиями. Хотелось бы, чтобы сами люди, изначально были намного чистоплотнее скажем так.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення:

-Люди которые пользуются пляжной зоной бесплатно должны четко понимать, что все продукты своей жизнедеятельности, которые они накопили за время отдыха, они должны за собой убрать, потому что они пользуются этой зоной бесплатно. И по большому счету в том объеме в котором производится уборка на платных пляжах, на бесплатных ее конечно же трудно обеспечить, хотя город стремиться и делает все, чтобы в городе на пляжных зонах везде было чисто

За тиждень комісія знов пройдеться рекреаційними зонами біля води. Санстанція попереджує – купання на поки закритих пляжах небезпечне для здоров*я. Бо мікробіологічні показники там перевищують норму.