Піклування про братів наших менших

19.02.2013 20:36   -
Автор:

У стінах мерії- робоча зустріч британських зоозахисників із міським головою. Тема обговорення- проблема безпритульних тварин в місті та шляхи її вирішення. Закордонним фахівцям міський голова повідомив, у Харкові вже створений притулок для тварин. Там за ними доглядають, у разі потреби лікують, а також завдяки співраці із городянами знаходять для чотирилапих нових господарів. Бачили на власні очі, кажуть міжнародні зоозахисники.

Джон Руен директор організації Naturewatch

-Я був у вашому притулку для тварин рік тому, і був сьогодні вранці. Побачив неймовірну різницю. Все згідно найвищих європейських стандартів. Все дуже гарно, тварин тримають у гарних умовах, персонал товариський і професійний. Тому мої враження найкращі.

А вже весною розпочнуть зводити другу чергу притулку. Таким чином, підкреслив мер Геннадій Кернес, вдаться існуючу базу зробити ще кращою. Бо питання захисту тварин завжди на контролі і важливіть його міський голова добре розуміє, адже у самого аж сімнадцять собак-улюбленців. Геннадій Кернес повідомив, що сподівається на плідну співпрацю з британськими фахівцями. І Харків готовий переймати їхній досвід.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Мы обратились к народному депутату Валерию Писаренко с учетом внесения изменений в законодательство о жестоком обращении с животными и обратились к вам, и обращаемся еще раз к вам,чтобы мы обменялись опытом и вашими знаниями, которые вы можете привнести с учетом внесений изменений в законы Украины для того, чтобы более четко можно было регулировать эти вопросы. Потому что для нас, тех кто занимается этими вопросами, очень важно, чтобы была взаимная ответсвенность и понимание, того, что происходит сегодня в этой сфере.

Результатом зустрічі стала домовленість – у найближчі дні між Харковом та британською організацією буде підписана угода про співпрацю. Це дозволить створити умови для відлову та утримання безпритульних тварин, які будуть відповідати усім нормам Міжнародної Конвенції  з захисту тварин.

Євгенія Кутнова