Перенять опыт

16.08.2012 11:21   -
Автор:

 

Почути, побачити, запозичити. З такою метою до харківського єдиного дозвільного центру сьогодні з’їхалися директори всіх дозвільних центрів України. Вони хочуть особисто пересвідчитись у європейському, розрекламованому вже на всі регіони, підході харків’ян до роботи з підприємцями.

Тетяна Чечетова-Терашвілі, начальник Управління підприємництва Департаменту підприємництва та споживчого ринку:

– Министерство экономики на центральном уровне определило город Харьков как первый город, который в полной мере реализовал реформу дерегуляции в частности такого европейского образца разрешительных центров.

Сучасний рівень обслуговування, електронна черга та досконалий менеджмент. Про переваги роботи дозвільного центру Тетяна Чечетова-Терашвілі гостям розповідає без зупину. Та чиновників дивує найбільше прозорість роботи єдиного вікна.

– Здесь представлены все государственные администраторы, дабы, если возникает какая-то жалоба, субъект хозяйствования мог определить.

Директори регіональних дозвільних центрів від побаченого навіть трошки збентежені. Вони намагаються швиденько все занотовувати, сфотографувати і копій бланків документів побільше набрати, щоб потім такі ж у себе запровадити.

Лариса Торбач ,начальник управління Міністерства економіки розвитку та торгівлі АР Крим:

– Впечатлений масса, но первое -это очень удобное помещение при чем доступное не только предпринимателю, но и инвалиду электронная очередь это первое, что поражает и чему мы завидуем белой завистью – это оптимальное количество администраторов, которые создают удобства предпринимателю.

Тридцять один адміністратор, одинадцять місцевих і двадцять два регіональних дозвільних органи та дев’ять комунальних підприємств. З початку року до єдиного вікна звернулося п’ятдесят чотири тисячі підприємців. На обслуговування кожного з них було витрачено не більше п’ятнадцяти хвилин. Тож, таким темпам роботи чиновники з інших регіонів диву даються і кажуть, обов’язково спробують досягти подібного у своїх містах.

Володимир Бурий, організатор всеукраїнської конференції з роботи дозвільних центрів:

– В Харькове есть много таких моментов внедренных, потому что во многих разрешительных центрах есть задекларированные вещи. В Харькове это все внедрено и работает.

Та екскурсію треба закріпити теорією. Вже завтра директори дозвільних центрів зберуться на Всеукраїнській конференції, щоб обговорити всі тонкощі роботи з підприємцями.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко. "Харьковские Известия"