Пеликану-хамелеону из Харьковского зоопарка – 5 месяцев

08.07.2019 14:02   -
Автор:
Цьому маленькому красеню виповнилося 5 місяців. У пернатого водоплаваючого мешканця Харківського зоопарку, якого ласкаво називають його догладачі, Малюк, маленький, проте ювілей. Його появу в зоосаді називають справжнім дивом. Адже це перше успішне розмноження цих птахів в сімействі рожевих пеліканів. Вперше за майже 50 років утримання. Малюк з'явився на світ вагою близько 200 грамів. Зараз він майже не відрізняється розмірами від своїх пернатих родичів, хіба що забарвленням. Він день у день його поступово змінює, уточнюють у Харківському зоопарку, та стає більш світлим. Зараз його майже білий фрак поєднується з коричнево-ліловими вставками. 
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Этот окрас очень красиво сморится, особенно на солнце. Но окрас будет меняться и взрослое оперение – белое с розовым отливом пеликан наденет лишь на третьем году жизни и тогда он не будет ничем отличаться от своих сородичей. Так что сейчас у нас есть отличная возможность наблюдать за игрой цвета. Сейчас пеликанчик находится в компании сородичей на пруду зоопарка. Он уже отлично плавает и, несмотря на возраст, себя в обиду не даёт – характер у пеликана очень своенравный и бойкий. 
 
Так що у мами і тата Малюка, додає Жанна Сивуха, вже немає необхідності наглядати за своїм дитинчам. Пелікан добре додає у вазі. Зараз вона становить вже близько 7 кг. Апетит у Малюка, жартують в зоосаді, не дитячий.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Из гастрономических пристрастий всё так же малыш отдаёт рыбе, это бычок.
 
Окрім Малюка, в Харківському зоопарку мешкає ще 7 дорослих рожевих пеліканів і один кучерявий пелікан. Побачити цих птахів та інших мешканців зоосаду харків'яни та гості міста зможуть після заверешння масштабної реконструкції.