Парламентарии на регламентном комитете Верховной рады ставили в пример развитие Харькова

13.07.2017 16:52   -
Автор:
Зняття депутатської недоторканності. На цьому народний депутат Михайло Добкін сам наполягав на регламентному комітеті Верховної Ради. Адже, каже, це справа честі довести свою правоту перед городянами. Для яких працював, для яких робиться місто все комфортнішим і привабливішим. Генпрокуратура ж називає це махінаціями і підозрює колишнього мера Харкова, а зараз нардепа Михайла Добкіна в кооперативній схемі. Та тільки з таким висновком не всі парламентарі згодні, говорять, потрібно брати до уваги кінцевий результат – а саме розвиток міста. 
 
Віктор Бондар народний депутат України
 
Якщо місцеві ради в такій ситуації йдуть на зустріч бізнесу, да можливо вони мінімізували на 20 000 000 недоплату податка в міський бюджет, но вони отримали інвестиції в місто на сотні мільонів гривень. Які прийшли, побудувалися, побудували каналізацію, електроєнергію і так далі. Передали все це місту, комунальним підприємствам і воно залишилось в місті на сотні мільонів гривень. Тут треба дійсно робити експертизи економічні, що вигідніше місту – недобрати 20 000 000 податків, через те що бізнес абсолютно легально використав юридичну можливість і отримати сотні мільонів гривень. Або зібрати 20 000 000 гривень і сидіти чекати хто прийде і буде вкладати кошти в каналізації і так далі. 
 
Про користь для розвитоку міста говорять і інші народні депутати. Сьогодні Харків – це сучасне та європейске місто з інфрастуктурою, що розбудовується, з якісними дорогами, що постійно оновлюються. Тож на регламентному комітеті парламентарі-мажоритарники з сусідніх областей України не втримувалися, аби не відзначити досягнення Харкова.
  
Сергій Шахов народний депутат України
 
Мій округ знаходиться на Луганщині. І саме коли я їду через Харків, саме там пролягає ця дорога. Де стоїть місто Харків. Ви знаєте, це місто за 10 років змінилося накраще і заслуговує поваги. І неважливо,що сьогодні кажуть, я не знаю взагалі Добкіна, з ним особисто не знайомий. І сьогодні керує містом за яке ми сьогодні говорили Кернес. Але це місто розвивається. За які інвестиции ми можемо говорити сьогодні, якщо ми розглядаємо сьогодні вкладення мільонів гривень в інфраструктуру міста Харкова. Якщо ми сьогодні будемо приймати рішення не на користь підприємців, які вкладають мільони гривень, десятки мільонів гривень, які хочуть інвестувати. Підніміть колеги руки, де сьогодні в Донецьку в Луганській області, обо де ще вкладають мільони в інфраструктуру і розбудову будинків?! Окрім Києва. Сьогодні в Харкові є прецендент на що треба звернути увагу. Не на ті драконівські закони, які вимагають з інвестора гроші, а надавати можливість, щоб було соціальне житло для військових, переселенців. 
 
За останні роки в місті побудували більше півсотні багатоповерхівок, а це понад 6 000 квартир. Які придбали для себе городяни у зручних для себе районах. Чимало квартир отримали на пільгових умовах лікарі, вчителі та співробітників комунальних установ міста. До цього числа можна додати і квартири, що придбані за програмами Молодіжного і доступного кредитовання, що працюють в місті. Нове житло – це результат взаємодії влади Харкова з інвесторами.
 
Віктор Бондар народний депутат України
 
Політично люди тоже дали оцінку. За 10 років, вибачте, сьогодні Харківська влада єдина, яка має підтримку більш ніж 70 %, підтримку місцевого населення. Ну покажить мені мера сьогоднішнього, колишніх і влада, яка на місті одна стандартна, яка має протягом 10 років 70% підтримки. Подобається це мені, чи вам, але там така підтримка людей. Це значить, що вони там щось правильно роблять. Значить реально бізнес розвивається, має підтримку. Має можливості. І коммунальні підприємства розвиваються і бюджет правильно використовується. І я сам навчався в харківській юридичній академії і я пам'ятаю, що це було в 1992 році в Харкові. І я знаю який Харків сьогодні. Тоді неможливо було проїхати кудись, світла, нічого не було – розбиті дороги, абсолютно відсутня інфраструктура і так далі. Сьогодні це абсолютно інше місто.