Пам’ятник велосипедисту розмалювали

05.11.2012 18:32   -
Автор:

Велоактивісти, які були ініціаторами створення цього пам'ятника та брали участь в його відкритті, очам не повірили, коли таке побачили. Адже, кажуть, це єдиний пам`ятний знак велосипедистам, які загинули на дорогах Харкова.

Михайло Калужинов велоактивіст

-Очень плохо, конечно, что есть такие люди. Это несознательные люди, которым некуда деть свою энергию, если бы они ходили на велотрек или занимались спортом, они бы не сделали этого.

Інцидентом обурені  й пересічні городяни.

-Зачем вообще портить то, что построил город, если ты живешь в этом городе, то зачем его портить. Надо любить и уважать то, что сделано вообще.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Ще вранці пам'ятник велосипедисту був розмальований червоною фарбою, після того, як знайшлися небайдужі люди, від неї не залишилося і сліду.

Цими небайдужими людьми виявилися харківські художники-реставратори. Вони кажуть – після того, як дізналися про скоєне, відразу вирішили усунути усі дефекти.

Олександр Марковський художник

-Завтра это все будет приведено в соответствующий вид, и послезавтра будем его покрывать соответствующими грунтовками.

Та пошкодження цього монумента не єдиний приклад вандалізму в місті. Від дій хуліганів у Харкові страждає чимало місць культури. Три роки тому розмалювали вісім монументів на алеї героїв-комсомольців, що за Дзеркальним струменем. Неодноразово варварськи були понівечені могили, у тому числі й горельєф режисера Леся Курбаса. Частими є сліди вандалів у вигляді потрощених лав та розбитих ліхтарів на площі Руднєва, узвозі Халтуріна та Черовоношкільній набережній. Набережні, до речі, страждають понад усе.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-За последний год актов вандализма, 2012, актов вандализма стало намного меньше, чем в 2011,10 -х годах. Единственное – очень много проблем у нас эта Харьковская Набережная.Там есть некоторая категория населения, которая и до сегодня, до сих пор снимают и ламают шары, бьют гранит, ламают скамейки, расписывают их. Это все-таки,я думаю, недостаток воспитания людей.

Та якби вандали не намагалися зіпсувати місця культури та відпочинку у місті, Перша столиця все одно розвивається та стає красивішою, руйнації усуваються. Реконструкція відбувається як у центрі, так і у віддалених районах. Постійно відновлюються сквери та парки. Реставруються фасади будівель, ремонтуються дороги, вулиці освітлюються. Зміни не залишаються непоміченими харків"янами.

Олександр Марковський художник

-Ну действительно очень-очень движется, с каждым годом я просто становлюсь гордым за свой город.

Олександра Суфіянова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия.