Шість днів без газу у селищі Хролі

05.11.2012 19:02   -
Автор:

Ганна місцева мешканка

-Караул, просто не знаю, что делать.

Жителям висоток, що у селищі Хролі, не позаздриш. У них вже шостий день в домівках немає газу.
 
Ірина місцева мешканка

-31 числа нам отключили газ. Значит семь -девятиэтажек и несколько участков частного сектора.

Газ людям відключили у зв"язку із плановим ремонтом газопроводу, кажуть у профільній службі. Його замінювали зі стального на поліетиленовий. Все зробили за день,як і планували. От тільки потім відкрити вентиль і пустити блакитне паливо в домівки хролівчан не змогли. Бо багатьох мешканців не було вдома, пояснюють газовики.  Та у людей інша правда. Жителі висоток, кажуть, служба просто в такий спосіб з боржників борги вибивала.

Тетяна місцева мешканка

-В субботу у нас сами жильцы ездили за жителем, которого квартира закрыта, его привезли – он расписался. Это было в субботу, сегодня уже понедельник.

Марина місцева мешканка

-Все дома ожидают, 6 дней подключения, а говорят, что нет доступа в квартиру. Соседи передали друг другу ключи, доверяют, все ждут.

Причину затримки подачі палива газовики наполегливо пояснюють відсутністю мешканців, кажуть, про жодне вибивання боргів мова не йде.

Антон Яворовський заступник начальника Мереф'янської філії з питань газопостачання

-Возобновить газоснабжение нам препятствует только свободный доступ. Не попадая в квартиры мы рискуем тем, что не дай Бог будет утечка газа, взрыв и потом необратимые последствия.

Тим часом, появи газу в своїх оселях люди таки дочекалися. Газовики приїхали і відкрутили вентиль.

Олена Мітясова, Ігор Луханін, Харьковские Известия.