Оформлення субвидій на Харківщині триває

11.12.2012 18:03   -
Автор:

Сімдесят п*ять тисяч сімей Харківщини отримали субсидію цьогоріч. Це ті родини, які витрачають на житлово-комунальні послуги понад п*ятнадцять відсотків сукупних доходів родини. Для людей пенсійного віку – ця планка знижується до десяти відсотків. Для оформлення цієї соціальної допомоги потрібен паспорт, ідентифікаційний код та довідка про доходи. Коли виникають спірні питання, рішення про надання субсидії приймає конфліктна комісія. Вона оцінює рухоме та нерухоме майно, а також достаток родин.

Олена Захуцька начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА

-У разі, якщо хтось із родини не працює. Чи звертається до нас зареєстрована особа, але вона не є власником житла, то кожна людина має права звернутися до конфліктної комісії, з  тим, щоб комісійно визначилися і прийняли рішення щодо призначення чи-то не призначення.

Та субсидія – це лише один із видів соціальної допомоги. Усього їх можно отримати двадцять шість. Це і виплати при народженні дитини, і малозабезпеченим родинам, і допомога при догляді за психічнохворими.

Олена Захуцька начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА

-Допомога збільшилась у 10 разів, як розмір допомоги: раніше це було 10% мінімальної з.п., сьогодні це 100%. Так і кількість отримувачів.
Якщо станом на 1 січня у нас було 110 отримувачів, то сьогодні це було 1200.

На усі види соціальної допомоги на Харківщину спрямовано понад два мільярди гривень з держбюджету. Вони виплачуються у рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Олена Завгоодня Євгеній Дроботов Харьковские Известия