Новосілля в сім’ї капуцинів з Харківського зоопарку

17.11.2020 12:36   -
Автор:
У родині капуцинів Сіми, Лізи та Чарлика з Харківського зоопарку справжнє свято – вони оселилися в новій будівлі, частині експозиції "Гондвана". Гондвана – це гігантський древній гіпотетичний континент, що існував у Південній півкулі. До її складу входили значні частини сучасних материків – Південної Америки, Африки, Азії, Австралії та частина Антарктиди. 
 
Єлизавета Ткачова співробітник Харківського зоопарку
 
Капуцини розумні, талановиті та добре навчаються, тому у деяких країнах їх навіть залучають для допомоги інвалідам, тому що їх можна навчити приносити необхідні предмети.Тепер у розпорядженні такої енергійної та інтелектуальної компанії просторий зимовий вольєр, площа якого разом з зоологічними відсіками становить 77 квадратних метрів. У вольєрі розміщені будиночки, полички, природні дерева і гілки, гамаки, конструкції для лазіння і автопоїлки. 
 
На підлозі у вольєрі, додає Єлизавета Ткачова, кора хвойних дерев, а сам він оброблений масивом твердих порід дерев. Зоотехнічні приміщення призначені для огляду тварин ветеринарами і тренінгу. У вольєрі все продумано до дрібниць, щоб примати відчували себе максимально комфортно і не нудьгували.
 
Єлизавета Ткачова співробітник Харківського зоопарку
 
До нового будинку капуцини поставилися з великим інтересом, відразу ж почали вивчатисвоє просторе житло. Оскільки капуцинів відрізняє складне соціальне поводження з частим взаємним грумінгом, тобто взаємним вичісуванням шерсті, в перервах між дослідженням територій примати не забували і про щоденні ритуали. Однозначно можна сказати, що всілякі системи збагачення середовища припали приматам до душі, адже таким інтелектуальним і рухливим тваринам життєво необхідно мати різноманітні розваги. Для того щоб процес адаптації пройшов максимально комфортно з капуцинами проводяться різні тренінги. Крім збагачення середовища, важливим є і раціон, який так само повинен бути різноманітним, тому в раціон наших вихованців входять овочі, фрукти, горіхи, каші, хліб, яйця, м'ясо і риба.