Нічні обстріли, €110 млн від Нідерландів та відключення світла в Україні – головне за ніч, 13 листопада

13.11.2022 12:15   -

Вночі від ворожого вогню вкотре потерпала Нікопольщина Дніпропетровської області. Як повідомив голова ОВА, внаслідок атаки поранені дві жінки, обидві у лікарні. Пошкоджено понад 40 багатоповерхових та приватних будинків, два десятки господарських будівель, освітній заклад, цивільна інфраструктура, кілька газопроводів та лінії електропередач.

У Запоріжжі евакуюють людей після вчорашнього удару ракети, спорядженої касетним зарядом. Вибухонебезпечні елементи розсипалися серед житлового масиву. Через те, що касети можуть здетонувати у будь-який момент, місцева влада розпочала тимчасову евакуацію населення. На місцях події працюють поліцейські, рятувальники та медики.

Нідерланди виділять Україні €110 млн допомоги для підтримки електропостачання взимку. Про це повідомила міністр внутрішньої торгівлі та розвитку співробітництва країни-партнера. Фінансування проходитиме через Світовий банк та Європейський банк реконструкції та розвитку.

США налаштовані допомогти Україні захистити критичну інфраструктуру. Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен під час зустрічі із головою Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою. Блінкен також наголосив, що Сполучені Штати готові надавати Україні безпекову, гуманітарну та економічну підтримку стільки часу, скільки буде потрібно.

Планові відключення світла. За інформацією НЕК «Укренерго», електроенергію обмежуватимуть у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.