Нічні атаки дронів, новий БПЛА для ЗСУ та відключення електроенергії – головне за ніч, 2 листопада

02.11.2022 11:17   -

Вночі росіяни вдарили по двом громадам Дніпропетровської області. За даними голови ОВА, били із РЗСВ. Попередньо люди не постраждали, а масштаби руйнувань з’ясовуються. В інших громадах спрацювало ППО.

На Черкащині дрон-камікадзе вдарив по об’єкту інфраструктури. Обійшлося без постраждалих. Про це повідомив очільник області. За його словами, ще два “шахіди” збили сили ППО.

У Командуванні Повітряних Сил України відзвітували, що за ніч вдалося збити 12 із 13 безпілотників, які атакували населені пункти держави.

Укроборонпром до кінця року презентує ЗСУ новий ударний дрон, уже проведені перші випробування. За розрахунками розробників новий БПЛА буде не просто камікадзе, а різноплановим.

У Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях з 6:00 розпочалися відключення електрики. Про це повідомляє “Укренерго”. Для кожного регіону складено свій графік, що розміщений на сайті обленерго.

Європейський Союз виділив Україні 25,5 млн євро на підтримку енергосистеми і надав енергообладнання. Про це йдеться в заяві Єврокомісії. Повідомляється, що найближчими днями, спільно Єврокомісією та міністерством енергетики України, буде запущено цільову кампанію щодо подальшої підтримки з боку приватного сектору.