Несанкціонованим парковкам на зеленій зоні – бій!

14.07.2012 23:25   -
Автор:

Валентина Зеніна місцева мешканка

-Приезжают – уезжают постоянно. Сделали здесь стоянку, как говорится, парковку, и стоянку – всё вместе.

Ці авто стоять прямо на зеленій зоні. Колись на цій території зростала трава. Зараз – тверда, витоптана і викатана земля. Автовласники машинами псують не лише газони, а й бордюри. А ще таких цілодобовий рух в кварталах позбавляє спокою місцевих мешканців.

Степань Гляс місцевий мешканець

-Мусорят там, включают сигналы. Ну нет возможности отдыхать.

Валентина Зеніна місцева мешканка

-Мамочки едут с колясками, инвалиды ходят – они поставят машины – даже нельзя пройти , и не проехать им.

Враховуючи скарги городян та шкоду, яку завдають припарковані автівки зеленій зоні,  у місті вирішили активно боротись із недбайливим автовласниками.

-Это не место для стоянки машины. Это называется – зелёная зона. И вы не имеете здесь права ставить машины.

Від ревізорів усі водії рятуються втечею. Але не без наслідків. На кожну машину-порушницю вішають ось таку спецналіпку. Там вказано, що водій нехтує правилами дорожнього руху та благоустрою міста.

Олег Бондаренко начальник управління житлового господарства Комінтернівського району

-Это спецнаклейка. Она достаточно крепко прикрепливается к лобовому стеклу. Мы подходим к этому вопросу культурно: мы не клеим эту наклейку на краску, чтобы её случайно не повредить. Мы лояльно относимся к водителям.

Такі рейди у Комінтернівському районі проводять два тижні. Певні результати вже є. При повторних перевірках виявлено – третина водіїв таки залишають насиджені місця. Для них у кожному районі є альтернатива. Зокрема, по вулиці Польовій є просторі автостоянки. Підтверджують це і місцеві мешканці.

Леонід Кузнецов місцевий мешканець

-Там обустроены очень большие стоянки вокруг стадиона Металлист. 5-7 минут до остановке. Это не так уж и много. Люди когда-то в своё время, здесь вообще никакой стоянки не было – они на посёлок Герцена ездили.

Для того, щоб повністю обмежити заїзд машин на зелену зону – у місті застосували додаткові заходи.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради

-В отдельных случаях там, где мы можем устанавливать так называемые органичители для парковок машин, мы за счет средств, которые у нас выделяются из бюджета, такие ограничители устанавливаем. Но учитывая то, что количество таких заявок очень большое, поэтому, как правило, эти ограничители устанавливаются в тех метах, где мы выполняем комплексное благоустройство.

Такі обмежувальні скоби вже з*явилися по вулиці Плеханівській. Нововведення місцеві схвалюють. І вже обдумують – як будуть прикрашати врятовану територію.

Леонід Кузнецов місцевий мешканець

-Всегда мы организовывали своих людей, чтобы посадить клумбы, побелить деревья.

Так спільними зусиллями вдасться зробити міські подвір*я більш зеленими та облаштованими, впевнені у мерії.