Ситуація з Тимошенко сколихнула громадськість

14.07.2012 23:52   -
Автор:

– "Після спілкування з Юлією Володимирівною впродовж години у мене виникло стійке відчуття, що у неї погіршився стан здоров'я. Пов'язано це з нервуваннями, стресами, "експертизами". До неї постійно приходять якісь люди і розповідають, що вона повинна робити, чого вона не повинна робити, постійно її смикають.

Чого не робить особистий лікар Тимошенко. Він в палаті її не частий гість  і лікує екс-прем "єрку дистанційним методом.

Богдан Федак головник лікар Харківської обласної клінічної лікарні

-Ми задали запитання, як часто в клініках Німеччини треба пацієнту спостерігати, мені сказали кожний день, а він приїзджає раз в два тижні.

Та цього достатньо, каже німецький фахівець. І запевняє – його пацієнтці краще.

Лутц Хармс особистий лікар Ю. Тимошенко
 
-Нам вдалося стабілізувати стан здоров"я Тимошенко. Я вже казав, що ми спостерігаємо стабільне покращення її здоров"я.

Та кому вірити: Власенко чи Хармсу не знають харківські медики. "Віп" пацієнтку вони не бачили вже два місяці. І побоюються, в разі погіршення стану здоров"я екс-прем"єрки відповідати лікувальному закладу, де вона перебуває на стаціонарному лікуванні, а не фахівцям приватної німецької клініки.

Борис Михайлов головний психотерапевт Міністерства охорони здоров'я

-Сложилось ситуация, когда отвечают одни, а лечат другие. Если ситуация складывается угрожающе для пациента, то мы должны принять все меры для возможного -невозможного, чтобы помочь.

Тож медики вийшли до журналістів із заявою. Кажуть, хочуть шукати діалогу із німецькими спеціалістами. Щоб провести з ними спільний консиліум і визначитися з тактикою лікування екс-прем"єрки. Та конструктивного діалогу не вийшло. І причина тут зовсім не в розбіжностях поглядів на лікувальний процес.

Тамара Міщенко головний спеціаліст з неврології Міністерства охорони здоров'я України

-К сожалению, эта была очень короткая встреча, пытались задать вопросы на профессиональную тему, были получены очень короткие ответы, собственно дискуссии и диалога не состоялось.

Микола Корж директор державної установи "Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.Ситенка АМН України"

-Явно все произносилось, как с чужого листа, произносилось с определенным напряжением,хотя мы уже неоднократно говорили и с доктором, что нам меньше всего интересует политика. Мы хотим понять саму ситуацию, почему вот уже длительное время проходит лечение и мы не видим заметных результатов.))

Дивними примхи Тимошенко, її лікаря та адвоката здаються пересічним харків"янам.

Яна жителька Печенізького району

-Прятаться не надо за лечение или какие-то болезни. Я приведу пример, у меня муж болел той же самой болезнью и он за месяц вылечился при чем здесь, у нас. Причем здесь немецкие врачи, у нас хорошие врачи. Где же патриотизм, где демократия? Почему мы все должны лечиться у своих врачей, а она их не признает, какая она патриотка государства своего?

У передвиборній гонитві за прездентське крісло Тимошенко переконувала електорат – вона, працює, вона – Україна. Тим самим робила себе невід"ємною складовою держави. Тепер – практика показує зовсім інше – Тимошенко лікувати українцям не дозволено. Приміряти на себе різні маски – тактика не нова. Юлія Володимирівна користується нею не один рік. Дві тисячі перший, коли екс-прем"єрка перебувала у Лук"янівському Сізо, тоді вона також хворіла. Щоправда, на виразку шлунка. Нічого не їла, і не пила воду, яку їй давали в слідчому ізоляторі. Але як тільки воля майоріла на горизонті лідерки білосердешних – недуги в неї самі собою зникли. За півроку до ув"язнення за справою ЄЕСУ Тимошенко пресі розповідала про свої спортивні досягнення і витривалість організму.

-"Бігаю вранці по 10 кілометрів. Під часу бігу слухаю Андреа Бочеллі, Сару Брайтман, Анну Нетребко. Щоб підтримати себе в бійцівській формі на сніданок їм "творожок, чаек, вівсяну кашу".
 
Зараз Тимошенко, перебуваючи у лікарні, одночасно проводить зустрічі з делегаціями, політиками, захисниками.

-"За даними державної пенітерціарної служби в період з з 9 травня по 28 червня Юлія Тимошенко провела 32 зустрічі із захисниками загальною тривалістю понад 90 годин, 9 зустрічей з іноземними політиками загальною тривалістю близько 24 годин, а також вона мала 2 побачення з рідними, що тривали близько 8 годин"
 
А у четвер у палаті Тимошенко медики знайшли ще й викинуті таблетки. Справа рук це екс-прем"єрки чи когось іншого з"ясує внутрішнє розслідування, каже головний лікар п"ятої ЦКБ.

Михайло Афанасьєв головний лікар ЦКЛ № 5

-Это было обнаружено и мы сейчас разбираемся, больше ничего не могу сказать.

Не можуть лікарі сказати й те, коли наступного разу знову приїде до Тимошенко її особистий лікар. Він написав листа призначень екс-прем"єрці на безстроковий строк і поїхав.