Немецкие врачи просят еще два месяца на лечение Тимошенко

30.07.2012 18:56   -
Автор:

Німецькі медики знов у Харкові. Оглянувши віп-пацієнтку та поспілкувавшись із харківськими колегами голова правління берлінської "Шаріте"Айнхойпль звітує про стан здоров"я Юлії Тимошенко.

Карл Макс Айнхойпль,  голова правління клініки "Шаріте":

-Що стосується стану здоров’я пані Ю.Тимошенко, то тут, під час перебування у лікарні, можна спостерігати достатньо серйозний прогрес, покращення стану здоров’я, однак через алергію, яка виникла 5 липня, ми були змушені перервати все терапевтичне лікування. Звертаємося з проханням на 8 тижнів дати спокій, щоб отримати прогрес в лікуванні.

Але чи завадить брак спокою Тимошенко бути присутньою на судовому засіданні завтра, в Апеляційному суді, фахівці поки зазначити не можуть.

Карл Макс Айнхойпль, голова правління клініки "Шаріте":

-Я не хотів би виказувати свою думку з цього питання, найперше ми маємо обговорити це питання з компетентними органами.

В той час харківські лікарі зазначать – спокій, якого потребує віп-пацієнтика зачасту порушують чи не щоденні візити її колег та друзів. Які з дев"ятого травня перетворили лікарняну палату на офіс білосердешної лідерки.

Раїса Моісеєнко ,перший заступник Міністра охорони здоров'я:

-Когда огромное колличество посещений, каких бы ни было – это гости, народные депутаты приходят, это приходят кто-то с иностранных гостей и это очень серъёзная психологическая нагрузка, даже может и она и позитивная. У нас был прециндент непосредственно здесь в больнице когда приезжала одна из делегаций, уважаемые люди. Но сама госпожа Аннет трижды заходила в палату и просила – дорогие друзья, я как лечащий врач, я вас очень прошу заканчивайте беседу. Это есть не на пользу пациентки.

Але відмовлятися від побачень бранка не збирається. Чого не скажеш про судові слухання. Завтрашнє засідання засуджена також планує пропустити. Тюремники отримали від неї відповідного листа. У заяві зазначено, якщо суд вирішить примусити її з"явитись – вона чинитиме опір. Щоправда, результати медекспертизи, що були озвучені тиждень тому, свідчать про те, що стан здоров"я ув"язненої дозволяє брати участь у засіданні, сприймати інформацію і відповідати на запитання. Чи буде присутня у суді Тимошенко завтра вирішать німецькі лікарі на нараді із міністром охорони здоров"я України.  

Ігор Бескровний, Євген Карпенко ,Харьковские Известия.