Немецкие благотворители обещают как и раньше предоставлять Харькову гуманитарную помощь

17.02.2016 17:08   -
Автор:

Протягом вже 24-х років німецькі меценати надають Харкову благодійну допомогу. Приїхали і цьогоріч попри всі складнощі, що виникли в їх країні через  велику кількість біженців, які хлинули до Німеччини. Пояснюють, в зв"язку з цим, кошти, що вони збирають на доброчинність, дещо скоротилися. Натомість, вони знайшли можливість і приїхали до Першої столиці, і як завжди не з порожніми руками.  

Фріц Кьорбер голова німецької організації "Фонд робітничої благодійності"

Ми щороку приїзжаємо у Харків і так робитимемо незваючи ні на що. Можливостей стало менше, але дружба від цього меншою не стала. Ми знаємо що ми потрібні і нас тут чекають, адже люди повинні знати, що вони заслуговують уваги. І ми готові допомагати як і раніше.

А їх допомога, завжди і вчасна, і доречна, зазначає заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. От і цього разу від німецьких меценатів 150-т харків"ян, які перебувають під опікою міста, отримають матеріальну допомогу, а 16-та дитяча лікарня – медперепарати для лікування онкохворих дітей. Своє продовження отримають і кілька, раніше розпочатих, сумісних благодійних програм.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я і соціального захисту населення

Всё то, что привозили раньше нам те же кровати, матрасы, мебель, они передают там по месту для организации приюта для беженцев, которые прибывают в Германию. Тем не менее Фриц Кёрбер и его организация нашли возможность передать нам средства для продолжения проекта по обеспечению продуктовыми наборами одиноких пожилых людей. Продолжить бесплатное кормление в наших 2-х столовых. В общем наше сотрудничество продолжается самым наилучшим образом.

У планах благодійників ще відвідати медичні та соціальні заклади Харкова, модульне містечко для переселенців і визначитися із гуманітарним вантажем їх наступного візиту.