Народный депутат Украины Валерий Писаренко призвал парламент работать на результат

18.06.2019 16:21   -
Автор:
Народний депутат України Валерій Писаренко під час засідання погоджувальної ради, закликав парламентарів об’єднатися для результативної роботи в останні дні каденції Верховної ради 8-го скликання. Політик зазначив, що люди очікують, щоб парламент почав працювати єдиною командою з обраним президентом Володимиром Зеленським. 
 
Валерій Писаренко народний депутат України 
 
Давайте перейдемо до формування команди, яка може показати результат, крім кадрових питань. От сьогодні у нас є ініціативи: перші наприклад, антикорупційні, також одна з них президентом подана. Суспільство очікує. Давайте покажемо, що ми можемо це зробити. Антикорупційні ініціативи можуть сьогодні, змінити атмосферу. І якщо ми сьогодні всі об'єднаємось, повірте – це додасть кожному з вас, хто сьогодні на виборчій компанії, можливість отримати ще раз довіру від людей. Тому що сьогоднішня поведінка Парламенту заганяє недовіру до цієї інституції далеко за плінтус. 
 
До того ж, Валерій Писаренко запропонував провести сигнальне голосування, і якщо не буде 226 голосів, то припинити розглядати проект Виборчого кодексу і перейти до вирішення кадрових питань, ініційованих президентом України Володимиром Зеленським, – до голосування за відставку міністрів закордонних справ, оборони України, глави СБУ, генерального прокурора і дати можливість президентові сформувати свою команду. 
 
Валерій Писаренко народний депутат України 
 
Я переконаний, що немає жодних 226 голосів. Я переконаний, що цей законопроект стоїть лише задля того, щоби Парламент не працював і ініціативи Президента Зеленського сьогодні не могли розглядатися в сесійній залі. Я переконаний, що ви хочете заблокувати до парламентських виборів роботу Парламенту. Тому давайте не будемо нікого обманювати, зараз вийдемо в сесійну залу, поставте на сигнальне голосування, побачите там, ну дай Боже, 150 голосів, побачите, що не має жодних голосів на цей виборчий кодекс, знімаємо його і переходимо до кадрових питань. Президент попросив у Парламенту  дати йому можливість працювати: перше – знімаємо генерального прокурора, друге – знімаємо голову СБУ, третє – міністра закордонних справ і міністра оборони і надаємо можливість Президенту сформувати свій порядок денний. За нього проголосувало більше 70% українців. Перестаньте блокувати його роботу. 
 
За словами Валерія Писаренка, парламент повинен продемонструвати людям, що для них є майбутнє і в Україні. І надію, яку висловили люди на виборах, потрібно конвертувати в реальний результат.