Накануне первого теста в сети стали продавать “ответы” на ВНО

22.05.2017 14:02   -
Автор:
Відповіді на ЗНО, продам недорого. Мережа майорить подібними оголошеннями. В Центрі оцінювання якості освіти випускникам та їх батькам радять кошти марно не витрачати.
 
Олександр Сидоренко директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти 
 
Жодного разу, за час проведення оцінювання, за десять років не було випадку, щоб до закінчення тестової роботи, до завершення часу, відведеного на тестову роботу, були опубліковані відповіді. Це нереально. Це нереально з точки зору технологічної, цього не можна зробити. З іншої точки зору, за десять років така відпрацьована система, що витік цих завдань, він неможливий в принципі, по всіх організаційних наших постулатах.
 
Численні оголошення в мережі, кажуть в центрі оцінювання якості освіти, ніщо інше, як спроба підприємливих ділків підзаробити на знервованих учнях та батьках. Тож замість того, щоб шукати способи обійти відпрацьовану схему складання тестів, випускникам радять перегорнути тести минулих років – це буде значно корисніше. 
 
Олександр Сидоренко директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти 
 
Щороку в тестових завданнях з деяких предметів не виключено, що будуть повторюватись завдання, які були два, три, чотири роки тому.
 
Разом із тим, експерти нагадують, перед іспитом всього не вивчиш. Тож останній день перед тестом радять провести на свіжому повітрі та із позитивними емоціями.