Нагородження за подвиги

24.08.2012 11:11   -
Автор:

 

На урочистому прийомі. Ветеранів Дзержинського, Київського, Комінтернівського, Червонозаводського, Жовтневого, Ленінського та Московського районів Першої столиці нагороджують почесними грамотами Харківської міської ради. Ілля Гайдамак серед нагороджених. Чоловік воював на Курській дузі. На грудях ветерана чимало нагород. Всі вони свідчать про його подвиги. Чоловік пам’ятає за що отримав кожну та про першу – за бойові заслуги перед Вітчизною розповідаю найемоціональніше

Ілля Гайдамак ветеран Великої Вітчизняної війни

– Мне в Кремле Горкиным вручалась, а я тогда на Орловско-Курской дуге был раненый, сквозное пулевое ранение грудной клетки было и моя история болезни и ранения даже в Ленинграде в музее находится. И я был вызван и мне сказали, что завтра получите увольнительную в штабе и поедете получать награду СК а я был раненый и меня доставили до КП командира полка.

Мер Харкова Геннадій Кернес підкреслив, що та команда депутатів, яка працює на досягнення стабільності, обіцяє не підвести ветеранів, і завжди готова прийти їм на допомогу.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

– Вы должны чувствовать, что вы нам нужны, вы нужны нам для того, чтоб мы брали с вас пример, чтобы мы делали все, чтобы вы чувствовали заботу от того поколения, которое вы защитили. Спасибо вам за ваш подвиг, дай Бог вам здоровья, уверенности и, конечно, чтобы все, кто вас окружает, очень глубоко вас уважали. Чтобы вы верили в то, что вы в своей жизни сделали все, для того, чтобы жить лучше.

Та нагороджували сьогодні не тільки ветеранів. Вручили почесні грамоти і тим, кому доводиться захищати Харківщину у мирні часи. Мова йде про військовослужбовців 164-ї радіотехнічної бригади повітряного командування «Центр» Збройних Сил України старшого лейтенанта Олега Гуріна та солдата Ігора Шила.

Олег Гурін старший лейтенант

– Конечно, важный момент, не каждый день попадаешь в такой круг общения, когда здесь сидят ветераны, и каждый где-то принимал участие и находится рядом с ним это большая честь.

А їхнього товариша по службі Володимира Березюка нагородили посмертно. Він загинув двадцять другого березня під час захисту збройового арсеналу частини. Відповідне клопотання про нагородження трьох військовослужбовців почесними грамотами подав народний депутат України Валерій Писаренко. Депутати міськради підтримали – ухвалили на сесії відповідне рішення.

Валерій Писаренко народний депутат України

– Эти ребята, которые сегодня в мирное время стали на защиту своей воинской части, они стали на защиту каждого, кто проживает на территории Украины и то, что один из них погиб, это наша большая потеря, мы их не забудем героизм, ми будем их чтить память.