Привітання захисників Харкова

24.08.2012 11:13   -
Автор:

 

Віршами та музичними композиціями діти намагалися відволікти ветеранів від важких спогадів про війну. І їм це вдалося. Для більшості присутніх привітання стали приємною несподіванкою. Очі ветерана Великої Вітчизняної війни Ігора Ішевського блищать від радощів. Він каже, день визволення Харкова – це велике свято всієї країни.

Ігор Ішевський ветеран Великої Вітчизняної війни

– Потому что Харьков – это не просто город наш, а Харьков – это город-завод, Харьков – это город-производитель, который давал и технику военную и все это, конечно, была огромная победа в том, что сумели освободить Харьков и предоставили возможность Харькову работать в том направлении, в котором он должен работать и это конечно же ускорило нашу победу.

У тому, що визволення Першої столиці від фашистсько-німецьких загарбників дата важлива для Харкова, впевнена і народний депутат України Ірина Бережна. Вона каже – якби не подвиг харків`ян, то сьогодні навряд чи б вдалося жити в незалежній Україні. Тому дуже важливо у цей день ОСОБЛИВУ увагу приділяти ветеранам.

Ірина Бережна народний депутат України

– Я пользуюсь такой возможностью хочу поздравить наших ветеранов с Днем освобождения нашего любимого Харькова, сказать им огромные слова благодарности за тот подвиг, который они совершили, за то, что ценой здоровья дали возможность жить в свободной стране под мирным небом. Их подвиг просто бесценен и готова говорить об этом просто постоянно.

Далі свято для героїв Великої Вітчизняної продовжили у Великій Данилівці. Урочистості влаштували біля місцевого будинку культури у сквері, який до Дня визволення міста повністю відремонтували. В ньому встановили новий дитячий майданчик, зручні лави та ліхтарі, проклали пішохідні доріжки. Та облаштування мікрорайону на цьому не зупинятиметься. Незабаром тут з`явиться нове поштове відділення, дитсадки та чимало спортивних об`єктів для дорослих та дітей.