На зло ворогам. У Харкові в річницю російського вторгнення запустили трамвайні маршрути №16, №16а та №27 (відео)

24.02.2023 18:10   -

24 лютого 2023 року, у річницю повномасштабної війни, мешканці Північної Салтівки вперше за 12 місяців почули в цій частині міста гуркіт трамваїв. Маршрути №16, №16а та №27 зупинили в перший день російської агресії – окупанти повністю перебили контактні мережі.

СЕРГІЙ БОБАКОВ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
Ремонт зайняв у нас 45 днів. Тут вивешено контактного проводу на суму 8,5 мільйонів. Арматура зі спецчастинами – на суму 1,6 мільйонів. І рейкове господарство відремонтовано на суму приблизно в півмільйона.

Загалом від вулиці Героїв Праці до вулиці Бучми відновили більше 7 кілометрів контактної мережі, додає Сергій Бобаков. День для запуску трамваїв обрали не випадково, жартує: в пику окупантам.

СЕРГІЙ БОБАКОВ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП «МІСЬКЕЛЕКТРОТРАНССЕРВІС»
Так, спеціально. На зло їм, а як же ж ще.

За словами мера Ігоря Терехова, під час бомбардувань ворог знищив близько 50% трамваїв. Тобто наразі місту не вистачає до 120 одиниць такого транспорту. Однак вирішити проблему допомагають міжнародні партнери. Наприклад, ось цей приїхав до Харкова з Чехії.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми зараз замінили їх маршрутами автобусними, це дійсно нас дуже виручає під час обстрілів, під час того, коли немає напруги. Але все ж таки, трамвай на певних маршрутах – це дуже добре, він дуже затребуваний. І він повинен бути. Потім будемо закуповувати новий рухомий склад електротранспорту.

За можливості, у подальшому відновлюватимуть більше трамвайних маршрутів, додав Ігор Терехов.

Маршрутами №16 та №16а запустили по п’ять одиниць транспорту, №27 – курсуватиме 14 трамваїв. Інтервал руху складатиме до 15 хвилин.

ГАННА ІВАНІВНА ПАСАЖИР
Раді до смерті. Слава тобі, Господи, що нам трамвай пустили. Тому що дуже тяжко було, до базару не доберешся. Бачите, з паличками ходимо, уже старенька. Хочеться, щоб було все хорошо.

ОСТАННІ НОВИНИ