«Крим – Україна. Ми його теж відіб’ємо». Настрої харківських захисників в 365-й день війни за свободу (відео)

24.02.2023 18:46   -

Рік боротьби за правду, життя та свободу. Рік випробувань на національну міць, мужність та силу духу. Свою національну позицію проявили і воїни 127-ї та 113-ї окремих бригад територіальної оборони. З перших днів вони стали на захист Харкова та України, взявши до рук зброю. За плечима важких 365 днів . Але попереду, кажуть захисники, тільки перемога.

ЄВГЕН ЗАДОРОЖНИЙ КОМАНДИР 113 ОБр СТрО
Мотивує і надихає захист Батьківщини, сім’я. А сложним, – нічого не було. Все було рівним. Все добре!

РОМАН ГРИЩЕНКО КОМАНДИР 127 ОБр СТрО
І українцям і харків’янам хочу сказати – ви неперевершені. З такими людьми і не тільки такого ворога відбити можна. Ми свою землю точно захистимо. Харків відбили, відбили Слобожанщину. Відіб’ємо і всю Україну. І Крим це теж Україна ми його теж відіб’ємо. Все буде з часом. Зараз збираємо сили і підемо.

СЕРГІЙ МЕЛЬНИК БРИГАДНИЙ ГЕНЕРАЛ ЮСТИЦІЇ, КЕРІВНИК СИЛ ОБОРОНИ МІСТА-ГЕРОЯ ХАРКОВА
Для нас усіх цей рік перевернув наше життя повністю. Я сьогодні прокинувся зі сльозами на очах тому, що ми прокинулися в тиші. Тому, що не було ракетних ударів та артилерійських обстрілів. І я почав телефонувати командирам бригад і від себе і від своєї родини, щоб сказати дякую. Дякую за життя, за те, що ми живемо. І дуже скорбно за те, що загинули хлопці , втрачені родини, діти. Ми не залишимо все це так. Росії доведеться за все це відповісти. Перемога буде за нами. Вірте в ЗСУ, наша країна буде розвиватися найкращою країною в світі і ми маємо на сьогоднішній день саму сильну і потужну армію.

Захисники 127-ї бригади брали участь у боях за Харків та в Харківському контрнаступі Збройних сил України, 113-та ще й у боях за Ізюм та під час Слобожанського контрнаступу української армії. На урочистому мітингу з нагоди річниці національного спротиву міський голова подякував харківським захисникам за мужність та непохитну позицію.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Минув рік – рік війни, яку розв’язала російська федерація проти суверенної України. Вони ставили собі за мету захопити Україну за 5-7 днів. Але завдяки вам, завдяки вашому героїзму, завдяки вашій мужності їм це не вдалось! І не вдасться ніколи. Я щиро вдячний Вам за ваш героїзм, за ваш подвиг. За те, що ви баронете нашу рідну землю. Хочу всіх вас привітати і сказати – нас неможливо перемогти. Ми переможемо. Слава Україні!

ОСТАННІ НОВИНИ