На выходных Масленицу отпразднуют в парке Горького. Развлечения для харьковчан уже готовы

17.02.2015 18:24   -
Автор:

Спробувати млинці з різною начинкою, солодкі чи з м`ясом, можна на ярмарку в парку Горького. Середньовічну площу парку також не впізнати: тут розташували символічне "дерево бажань", конкурсні приладдя та господиню свята – опудало Масляної.

Яна Бархатова художній керівник Центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького

21 и 22 февраля мы встречаем Масленицу в городе Харькове. Встречаем её здесь, в парке Горького. Мы приготовили для вас очень много сюрпризов. Среди них: традиционные сюрпризы – это, допустим, та же марена, которая стоит за моей спиной. Но ещё есть потрясающий столб, на который можно будет взобраться и уйти не с пустыми руками, а выбрать и сорвать сюрприз для себя или для своей возлюбленной.

Сюрпризи різні, але однозначно, – кажуть організатори свята, вони будуть приємні оку, а може навіть і смачні. Та це ще не всі подарунки. Учасники свята будуть стрибати в мішках, битися ними, перетягувати канат і кататися на санях. Як розповіли автори заходи, у харків'ян є й інші традиційно улюблені розваги.

Яна Бархатова художній керівник Центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького

Поедание блинов на скорость, однозначно. Но и… сейчас мне даже трудно представить, гиря! Гиря почему-то "срабатывает" на всех праздниках. Я вот, на какой бы праздник мы не вынесли гирю – она "гвоздь программы".

Кульмінація масляного тижня – недільні проводи. У зв`язку з цим, в парку Горького планують "запросити весну" святковим хороводом і спаленням марени. Тож, після зимового М'ясоїда з понеділка розпочнеться Великий піст.