На вулиці Анрі Барбюса прибирають аварійні дерева

27.11.2012 18:20   -
Автор:

По вулиці Анрі Барбюса щіпки летять. Комунальники тут очищають територію від старих та хворих дерев. Почали з найважчого – прибирають цю стару тополю. Вона вже давно не радує місцевих своїм зеленим листям у теплу пору року. Бо дерево давно згнило. І може впасти при будь-якій серйозній негоді.

Сергій Котляр озеленювач

-Самое проблемное – это тополь. Он очень хрупкий. И когда зимой много снега падает мокрого, ветки ломаются и падают на кого угодно.

Та прибрати дерево у майже тридцять метрів заввишки – не просто, кажуть озеленювачі.

Андрій Дронь заступник директора з експлуатації КП "Харківзеленбуд"

-Вышка 22 метра – она не достаёт до конца. 4 метра остаётся ещё, на подвязках снимают ветки.

Інформацію щодо аварійних дерев, що зростають по вулиці Анрі Барбюса, місцеві направили до мерії. На сайті міської ради люди розмістили не лише заявку, а й фотодокази. Відразу після цього на місце приїхали фахівці, аби визначити кількість хворих та загиблих дерев. А з початку тижня до справи приступили озеленювачі. Ті насадження, що вже не врятувати – прибирають, інші – кронують. Зрізають старе гілля та омелу.

Олександр Павлов місцевий мешканець

-Надо обрезать обязательно. Они повреждают деревья. Деревья раньше умирают, трещины появляются.

Поки про термін, за який впораються на цій території, озеленювачі не говорять. Бо багато часу доводиться витрачати на незаплановане.

Андрій Дронь заступник директора з експлуатації КП "Харківзеленбуд"

-Основная проблема – это машины, которые стоят на пешеходных тротуарах, на газонах, между самими деревьями. И когда приезжаешь работать – их надо убирать. Обходим дома, привлекаем дворников, ЖКХ, чтобы они обходили дома, просили людей поубирать машины на время работы нашей.

Та окрім кронування дерев, у місті триває роботи і з озеленення. На закупівлю та висадку молодих дерев виділила один мільйон гривень. Вони будуть висаджуватися у різних районах міста, поки дозволятимуть погодні умови.

Олена Завгородня Віктор Ноздрачов Харьковские Известия