Приклеїв рекламу – заплати штраф

27.11.2012 18:18   -
Автор:

Степана за розклеюванням оголошень спіймали на гарячому. Чоловік до сьогодні й гадки не мав, що це незаконно. Каже, коли йшов на таку роботу, рекламодавець кодекс йому не пояснював. Та й самого його тоді це не дуже цікавило.
 
Степан розклейщик оголошень

-Просто мне деньги нужны, я пошел на это, рассклеивать все это.

Одним заробіток, а іншим від цього хоч плач. На розклеювачів оголошень скаржаться і комунальники, і чиновники. Мовляв, ті нехтують правилами благоустрою, роблять із міста смітник, і на додачу ще й псують комунальне майно.

Денис Дорожкін заступник голови Комінтернівської райадміністрації

-Для того, чтобы ободрать это объявление комунальщики используют специальные растворы, какие-то механические средства. В любом случае как бы аккуратно они это не делали, покрытие повреждается. В этих местах начнется коррозия.

З рекламодавцями, кажуть в Комінтернівській райадміністрації, вони ведуть боротьбу не один рік. Дзвонять на телефони, які вказані в оголошеннях, і просять не клеїти листівки на стовпах, а натомість пропонують альтернативу – спеціально відведені для цього стенди. Але люди здебільшого прохання ці ігнорують.  

Володимир Акулов секретар адміністративної комісії Комінтернівської райадміністрації

-Реакция к сожалению очень слабая на снятие объявлений, потому что считают что это как бы не очень серьезно, что звонит им непонятно кто и непонятно что требует.

Довести всю серйозність ситуації рекламодавцям чиновники вирішують віч-на-віч. Беруть з першого стовпа рекламу. Набирають зазначений в ній телефон і домовляються про зустріч. Далі з міліцією йдемо туди. За швидким кредитом. В офісі звісно на таких клієнтів не чекали.

-Это же ваше объявление, это же вы его клеили? -Нет, ну клеили как бы наши девочки. -Ваши девочки клеили -да.

Рекламодавці розмовляти з чиновниками та міліцією на телекамеру відмовилися. Попросили не показувати і їхні обличчя. Розмову щодо ігнорування правил благоустрою у місті продовжили за зачиненими дверима.

Артем Костенко старший дільничий Комінтернівського райвідділу міліції

-Сказали проведут профбеседу со своими сотрудниками, чтобы впредь таких правонарушений не совершалось и соответственно будут пользоваться доской объявлений, где будут осуществлять расклейку своих листовок.

Та цим рекламодавцям вийти сухими з води не вдалося. Правоохоронці склали на них адмінпротокол. І тепер за порушення норм благоустрою їм доведеться сплатити штраф від трьохсот сорока гривень до півтори тисячі. Остаточну суму встановить спеціальна комісія райадміністрації, на території якої було розміщено оголошення.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия