На Мемориале Славы увековечили имена героев, награжденных высшими наградами

06.05.2015 20:28   -
Автор:

На Меморіальному комплексі Слава, що в Лісопарку, з"явилося кілька нових меморіальних табличок. На них увічнили імена героїв-харків"ян, які раніше не були відомі загалу. Всі їх відшукали члени однієї з міських громадських організацій.

Валентин Голик голова правління "Харківського клубу "Генерал"

Мы работали следующим образом – брали 3-4 независимых источника и перепроверяли эти данные для того, чтобы не совершить ошибку или кого-то не опустить. Соответственно, легче всего было по героям Советского Союза, потому что в свое время издавалась двухтомная энциклопедия.

Всього на меморіалі з"явилося більше двох з половиною сотень прізвищ. Урочисте відкриття табличок відвідали і військові, і представники духовенства, і перщі особи міста. Адже пам"ятати – це головне, що сучасники можуть зробити для полеглих у війні.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

Удалось с помощью союза генералов увековечить память 260 солдат, офицеров, которые получили высшие награды родины, получили звание Героев Советского Союза, или 4 медали За отвагу, или 3 Ордена Славы.

Шукати забутих чи досі невідомих героїв-земляків у Харкові продовжуватимуть. Коли знайдуть нові прізвища, їх обов"язково увічнять на меморіалі.