«Ми не виключаємо жодного сценарію». Данілов про ймовірність нового наступу росіян

01.02.2023 12:56   -

Окупанти готуються до серйозної ескалації, що може розпочатися за кілька тижнів. Про це розповів Секретар РНБО України Олексій Данілов у інтерв’ю Sky News. «Ми розуміємо, що все на століЯ можу сказати, що ми не виключаємо жодного сценарію», – зазначив він. І припустив, що РФ може спробувати влаштувати ще одну атаку з півночі, півдня та сходу.

Іспанія планує передати Україні танки Leopard 2. Як пише видання El País, поки що йдеться про постачання відремонтованої техніки. «Від чотирьох до шести Leopard 2A4. Саме стільки танків Іспанія планує поставити Україні», передають ЗМІ. При цьому, їхня кількість може бути значно більшою – остаточна цифра залежатиме від стану 53 танків, які протягом десятиліття зберігаються в Сарагосі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Ізраїль збільшити обсяги допомоги Україні. «Триваючі звірства з боку рф лише підкреслюють важливість надання підтримки», – сказав він. Водночас, за даними видання Рейтерз, США готують новий пакет допомоги Україні – на 2,2 мільярда доларів. До нього можуть ввійти обладнання для систем ППО Patriot, високоточні боєприпаси та протитанкова зброя Javelin.

ОСТАННІ НОВИНИ