Метрополитен – это важно, это комфорт харьковчан. Нардеп Валерий Писаренко

29.01.2019 11:29   -
Автор:
Підтримка розвитку та подальшого будівництва нових станцій харківської підземки на всіх рівнях. Як на міському так і державному. Харків – одне з міст України де цьому приділяється велика увага. Як результат, протягом останніх років було відкрито дві сучасні станції "Олексіївська" та "Перемога". В планах зведення ще двох. Завдяки зусиллям і регулярному лобіюванню цього питання в парламенті народним депутатом України Валерієм Писаренком до державного бюджету на 2019 рік була закладена субвенція для будівництва метро в Харкові в розмірі 30 мільйонів гривень. 
 
Валерій Писаренко народний депутат України
 
Я хотів би ще раз почути від Уряду, що Уряд буде підтримувати і надалі інфраструктурні проекти. Мене цікавит в першу чергу проекти по місту Харкову – це подальше будівництво двох станцій метро "Державинська" та "Одеська". Я сподіваюсь, що той досвід який сьогодні в Харкові ми показуємо і це єдине місто,я ке сьогодні стрімко розвивається по інфраструктурі, я сподіваюсь, що Уряд і надалі буде підтримувати ті проекти які ми маємо і демонструємо. І всім пропонуємо брати приклад з міста. 
 
Степан Кубів перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі україни 
 
Щодо конкретних законопроектів про які ви говорили, про Харків, вони є абсолютно знані в Уряді, вони сьогодні проопрацьовуються і вони будуть підтримані на принципах співфінансування. 
 
Раніше міністр фінансів України, представники Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку підписали угоду "Розширення системи харківського метрополітену". Міжнародні фінансові установи погодилися виділити кредитну лінію для будівництва двох нових станцій підземки в розмірі 320 млн. євро. В даний момент міська рада займається питанням викупу об'єктів нерухомості, що підлягають знесенню, оскільки знаходяться в межах майбутнього будівництва. Всього необхідно викупити 89 об'єктів. Кошти ЄБРР і ЄІБ будуть виділені тільки після завершення викупу нерухомості і підписання угоди між Харківською міськрадою і КП "Харківський метрополітен". 
 
Валерій Писаренко народний депутат України
 
Наша группа, и в принципе наша команда, сегодня делает всё, для того чтобы наш Харьков не нуждался в финансах для открытия и поддержки развития Харьковского метрополитена. Для этого как выделяются ресурсы государственного бюджета так мы ищем поддержку у международных финансовых учреждений, для того чтобы они кредитовали такие программы. Метрополитен – это важно, это комфорт харьковчан, это способность добраться в любой конец города за минимальное количество времени. Это рабочие места и это экономика города. Чем развитей будут инфраструктурные объекты города, чем быстрее будут передвигаться потоки внутри города тем лучше будут жить харьковчане.