Масовані ракетні удари. Які завдання мали на меті окупанти – думка експерта (відео)

13.10.2022 16:08   -

Масовані ракетні удари по критичній інфраструктурі, що завдали рашисти 10 та 11 жовтня, – це не помста за кримській міст. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що окупанти мали на меті інші завдання. Насамперед – це енергетичний шантаж, що стосується не тільки України, а й Європи, ймовірніше за все, росія шляхом терору намагається зірвати опалювальний сезон і в країнах ЄС.

ДМИТРО СНЄГИРЬОВ ВІЙСЬКОВИЙ ЕКСПЕРТ
Українська сторона заявила про припинення експорту української електроенергії в країни ЄС. Саме цей експорт дозволяв певним чином диверсифікувати залежність від постачання російського газу і, відповідно, нафти, тобто відсутність української електрики – це додатковий тиск на країни Європи. Навіть не мовиться про зрив опалювального сезону в середині самої України.

Саме таке підґрунтя, як постачання української електроенергії до країн ЄС, допомагало Європі обмежити ціну на російські енергоресурси. Тож цим масованим ударом, росія намагається перервати санкційний ланцюг. Про такі наміри свідчать і інші факти, каже військовий експерт.

ДМИТРО СНЄГИРЬОВ ВІЙСЬКОВИЙ ЕКСПЕРТ
5 жовтня країни ОПЕК, зокрема, і Росія і Саудівська Аравія ухвалюють рішення щодо видобутку нафти до 2 мільйонів барелів на добу. Це безпрецедентний крок, який свідчить про те, що російській федерації вдалося певним чином вирішити питання енергетичного шантажу країн заходу і в першу чергу країни ЄС на тлі рішення країн ОПЕК і відповідно відсутності джерел диверсифікації, мова про українську електроенергію, країнам заходу буде досить складно вирішити питання щодо подальшого блокування ціни на нафту і головне – можливості енергетичного диктату з боку Росії.

Що ж до цілей вже в середині України, росія масованою атакою на критичну та цівільну інфрастуктури, як зазвичай, хотіла посіяти паніку серед українців та викликати недовіру до дій влади, певен експерт. Також вірогідніше за все, росія намагається чинити тиск на Україну та світ, аби мирні домовленості досягалися лише на умовах рашистів.

ДМИТРО СНЄГИРЬОВ ВІЙСЬКОВИЙ ЕКСПЕРТ
Вже 12 жовтня відбувається зустріч президента Туреччини та диктора російської федерації, на якій за інформацією як російської, так і турецької сторін будуть вирішуватися питання врегулювання ситуації в Україні за російським сценарієм, при чому буде запропонована дорожня карта, велика угода, як вони називають з країнами Сполучених штатів і країнами ЄС. Мовиться про те, що рф намагається на міжнародній арені протиснути тезу про те, що про долю України будуть домовлятися без самої України.

З огляду на такі послідовні кроки та зустрічі, експерт робить висновок, що масовані удари зовсім не помста, а цілком спланована тактика продовження шантажу, як у перемовинах, так і в енергетиці. До речі, українська розвідка вважає, що ця операція планувалася з почату жовтня, експерт же має думку, що вона була спланована значно раніше.