Легкоатлетичний пробіг “Слобожанська Олімпійська миля»

28.04.2012 16:34   -
Автор:

«Будь вродливим, сильним та здоровим» – під таким гаслом сьогодні вийшли на старт учасники традиційного легкоатлетичного пробігу "Слобожанська Олімпійська миля», присвяченого шістдесят  сьомій річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Дистанцію від площі Свободи до площі Рози Люксембург подолали понад три з половиною тисяч харків'ян і гостей міста. Вік, стать, професія та соціальний статус значення не мають. Представники громадських та спортивних організацій, шкіл і вузів міста, чиновники мерії та облдержадміністрації і просто любителі бігу – сьогодні всіх їх об'єднала одна єдина мета.

Найменшим учасникам пробігу не виповнилося й п'яти років, бігунам-ветеранам від шістдесяти і вище. Переможців та призерів окремо визначали серед школярів, студентів, ветеранів спорту і спортсменів з обмеженими можливостями.

Абсолютним же переможцем «Слобожанської Олімпійської милі-2012» став харківський атлет Богдан Волошин, який лише на самому фініші випередив своїх конкурентів.  

Головним героям пробігу – подарунки, пошана і нагороди. Кожному з учасників – сувеніри та іменний сертифікат про подолання сьогоднішньої дистанції. Втім, головний подарунок любителі бігу вже давно зробили самі, подарувавши собі на довгі роки відмінне здоров'я та бадьорість духу. Організатори масштабного заходу – міська та обласна влада спільно з регіональним олімпійським комітетом – зупинятися на досягнутому не збираються. У найближчих планах проведення вже восени цього року ще більш масового пробігу по вулицях Харкова за участю понад десяти тисяч чоловік.