Кому могут запретить въезд в Украину? Разъяснение пограничников

15.01.2020 14:55   -
Автор:
Перелік підстав для заборони в'їзду в Україну розширили. Відповідні зміни вже набули чинності, тож прикордонники підготували інструкцію, де йдеться про те, на скільки та за що іноземця можуть не впустити до України. 
 
Державна прикордонна служба України
 
Підстави заборони в'їзду в Україну:
• в'їхав в Крим або на непідконтрольні території або виїхав звідти з порушенням встановленого законодавством України порядку;
• спробував потрапити на ці території поза контрольних пунктів в'їзду-виїзду;
• не виконав рішення уповноваженого державного органу про заборону в'їзду в Україну.
 
Також збільшили й строк заборони в'їзду в Україну, раніше таке рішення приймали на 3 роки, наразі ж термін становитиме 5 років для наступних категорій іноземців. 
 
Державна прикордонна служба України
 
• які незаконно перетнули державний кордон України поза пунктами пропуску;
• щодо яких адміністративним судом прийнято рішення про примусове видворення з України;
• виявлених в пункті пропуску (пункті контролю) через державний кордон України під час їх виїзду з України після закінчення терміну, визначеного для виконання ними рішення про примусове повернення.
 
Прикордонники можуть заборонити іноземцю перетинати кордон строком і на 10 років, але у випадку, якщо він вже був покараний за умисне невиконання рішення уповноваженого державного органу про заборону в'їзду в Україну. У разі ж отримання кількох таких рішень, термін дії кожної обчислюється окремо. Тобто, коли перший строк добігає кінця, вступає в дію наступний.